“CÂNTECUL” UNUI EXEMPLAR RAR DE BALENĂ-JAPONEZĂ...

Distribuie pe:

Oamenii de știință au reușit să înregistreze, în premieră, cântecul uneia dintre cele mai rare balene de pe Pământ, relatează, joi, Reuters.

Cântecul ar proveni de la un exemplar de balenă-japoneză din Oceanul Pacific de Nord, iar sunetele au fost documentate de cercetători în Marea Bering, în apropierea coastelor statului Alaska.

Concluziile studiului au fost anunțate miercuri, de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) în Journal of the Acoustical Society of America.

Deși cântecul este departe de a fi un hit, biologii marini au explicat că acest apel subacvatic este format din tipare distincte de sunete. Totodată, specialiștii cred că această serenadă acvatică este o chemare adresată unui posibil partener de viață.

Oamenii de știință care monitorizează populațiile de mamifere marine aflate în pericol de dispariție au auzit pentru prima dată cântecul în 2010, însă nu au putut identifica specia de balenă care îl emitea, a declarat reprezentanta NOAA, Jessica Crance. Însă, în 2017, în timpul unei expediții științifice, cercetătorii au reușit să observe animalul care scotea aceste sunete.

Această descoperire istorică aduce informații noi despre comportamentul unuia dintre animalele acvatice de pe planetă cel mai greu de observat, a subliniat NOAA.

Sunetele înregistrate recent au fost comparate cu un cântec deoarece alcătuiesc tipare repetitive, a explicat Crance.

Lasă un comentariu