URANGUTANI EDUCAȚI LA “ȘCOALA DIN PĂDURE”...

Distribuie pe:

Două femele de urangutan, care au fost în trecut capturate și domesticite de localnicii din Aceh, au fost eliberate într-o rezervație din Indonezia după ce au fost reeducate în vederea reintroducerii lor în natură, participând la cursurile oferite de “școala din pădure”, informează AFP.

Un urangutan tânăr aruncă o ultimă privire spre salvatorii săi, apoi se urcă pe cușcă și se face nevăzut printre copaci, balansându-se de pe un braț pe altul în jungla din insula indoneziană Sumatra.

Elaine, o primată în vârstă de cinci ani, cu blana de culoarea scorțișoarei, este unul dintre cei doi urangutani eliberați săptămâna aceasta într-o rezervație naturală din Indonezia, după ce a petrecut aproape doi ani în “școala din pădure”, unde a învățat să se adapteze la viața în sălbăticie.

Ele se alătură astfel celor aproape 120 de exemplare eliberate în rezervație, potrivit agenției pentru protecția resurselor naturale din Aceh.

Reintroducerea lor în sălbăticie oferă o rară rază de speranță pentru viitorul acestei specii aflată pe cale de dispariție, al cărei habitat natural se diminuează rapid ca urmare a exploatării pădurilor pentru lemn, a activităților miniere și a celor de obținere a uleiului de palmier.

 

Lasă un comentariu