DIN NOU, ATACURI NEFONDATE LA ADRESA PRIMĂRIEI TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

În data de 12 septembrie 2019, în cotidianul Nepujsag apărea un articol cu titlul: „Opinie strict privată - cu consecințe imprevizibile", material semnat de Sebestyén Mihály, prin intermediul căruia Primăria Târgu-Mureș este atacată din nou. În legătură cu acest subiect, doresc să fac următoarele precizări:

„În primul rând, niciodată nu am contestat dreptul la liberă exprimare și dreptul cetățenilor de a nu fi de acord cu lucrurile pe care consideră ei că le-ar încălca valorile. Dar, toate acestea, dacă sunt formulate în termeni decenți și obiectivi.

Articolul cu pricina, semnat de către un om de cultură (Sebestyén Mihály) aflat la o venerabilă vârstă, ar fi trebuit să promoveze dezbaterea argumentată și nu să împroaște venin, dezbinare, instigare, exprimări de periferie și sentințe personale.

Prin urmare, în cazul de față, exhibarea antipatiilor personale și jignirea gratuită a unor categorii de cetățeni din Târgu-Mureș ne pun în situația de a fi nevoiți să formulăm această replică.

1) Autorul afirmă că: „…sursa tuturor relelor, necazurilor din oraș este exclusiv primarul". Dar oare din 2000 încoace nu UDMR și aliații săi au deținut majoritatea în Consiliul local Târgu-Mureș? Să recapitulăm: alegerile din 2000 - UDMR - 13 mandate, alegerile din 2004 - UDMR - 12 mandate, alegerile din 2008 - UDMR+PSD - 12 mandate, alegerile din 2012 - UDMR+USR - 16 mandate, alegerile din 2016 - UDMR+PSD+POL - 17 mandate! Cetățenii știu că primarul poate aplica doar hotărârile Consiliului local!

2) Autorul afirmă că: „pensionarii sunt cumpărați de ani buni cu abonamente gratuite și alte beneficii". O spunem din nou: fiecare astfel de măsură socială, OBLIGATORIU trebuie VOTATĂ în Consiliul local unde majoritatea a avut-o și o are UDMR!

3) Problema transportului local din municipiul Târgu-Mureș este coordonată, de asemenea, de o Adunare Generală a Acționarilor unde membri sunt consilierii locali ai municipiului.

4) Autorul afirmă că: „primarul actual niciodată nu a avut o opoziție serioasă din partea românească a spectrului politic". Reamintim că la fiecare tur de alegeri locale, comunitatea maghiară, prin UMDR, a avut un singur candidat, iar partidele românești au propus în anul 2000 - 12 candidați, în 2004 - 7 candidați, în 2008 - 5 candidați, în 2012 - 3 candidați, în 2016 - 5 candidați. Din nou, autorul a dorit să dezinformeze opinia publică.

Observăm, de asemenea, o anumită „nemulțumire" la adresa colaborării și bunei înțelegeri între foarte mulți cetățeni români și maghiari ai orașului, o colaborare și o bună înțelegere ce NEUTRALIZEAZĂ/ANIHILEAZĂ eforturile de învrăjbire și separare.

Am fost viceprimar și îmi permit să spun că insultele pe care le aduce domnul Sebestyén Mihály actualului viceprimar maghiar, nu îi fac cinste! Întotdeauna reprezentanții executivului au respectat legea, n-au fost părtinitori și n-au avut manifestări discriminatorii în privința cetățenilor.

Cât despre colegii mei, funcționari publici, angajați ai Primăriei municipiului Târgu-Mureș sunt sigur că ei își îndeplinesc cu demnitate și implicare atribuțiile din fișa postului.

În paranteză, repet tuturor celor care se străduiesc să divizeze orașul, că un număr semnificativ din totalul angajaților Primăriei sunt maghiari, motiv pentru care trebuie respectați, tratați demn, și sper ca domnul Sebestyén Mihály să transforme cărțile și anii de experiență ce îi are în spate în înțelepciune și echilibru.

Recunosc, sunt lucruri ce poate ar putea fi corectate, nu sunt perfecte, pot fi îmbunătățite, de aceea aștept pe oricine, oricând cu propuneri concrete la o discuție constructivă în Primărie".

Lasă un comentariu