DE LA 1 IULIE, PREȚUL GAZELOR PENTRU CLIENȚII CASNICI SCAD CU 5%!

Distribuie pe:

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că peste 3 milioane de clienți casnici vor plăti, în medie, cu 5% mai puțin pentru consumul de gaze, de la 1 iulie.

“ANRE a aprobat, în ședința de luni (24 iunie 2019), prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, pentru un număr de peste 3 milioane clienți casnici, cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată.

Evoluția prețurilor a fost determinată de cele două companii care furnizează gaze naturale, E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A și ENGIE ROMÂNIA S.A. care au micșorat prețurile cu 3,17%, respectiv 7,89%.

Această situație se justifică prin efectele OUG 114, care a reglementat prețul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni, de 68 lei/MWh”, precizează ANRE, într-un comunicat de presă remis mediafax.ro.

 

Lasă un comentariu