SĂRBĂTOAREA DRAPELULUI NAȚIONAL, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Alături de Ziua națională, imnul național, stema țării și sigiliul statului, Drapelul României reprezintă simbolurile naționale, conform art. 12 din Constituția României, drapelul României.

Data de 26 iunie a fost a fost proclamată Ziua drapelului național prin Legea nr. 96 din 20.05.1998. Garnizoana Târgu-Mureș și Instituția Prefectului - Județul Mureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș și al Consiliulul Județean Mureș organizează astăzi, 26 iunie, începând cu ora 10, o ceremonie publică de înălțare a drapelului național al României. Și în acest an a fost ales un loc special pentru desfășurarea ceremoniei publice: Cetatea medievală din Târgu-Mureș, respectiv platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor.

În preziua evenimentului aniversar, la ora 19, la catargul instalat în acest loc, s-a desfășurat, în prezența gărzii drapelului și a unui trompet, pe semnalul ,,Stingerea”, ceremonia de coborâre și desprindere de la catarg a drapelului arborat în anul anterior. Drapelul nou, ce a fost înălțat pe catarg, s-a introdus în seara zilei de ieri, 25 iunie, în Catedrala ,,Înălțarea Domnului” (Catedrala Mare), unde a rămas peste noapte, urmând ca în dimineața zilei de azi, începând cu ora 9, să se oficieze slujba de sfințire a acestuia de către preotul paroh.

În timpul ceremoniei publice, care se va desfășura pe platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor din Cetatea medievală, acesta va fi adus de către garda purtătoare, pe traseul delimitat de șirurile de onoare și va fi înălțat pe catarg concomitent cu intonarea de către întreaga asistență a imnului național al României.

Alături de militarii forțelor pentru operații speciale din garnizoană, la activități participă efective ale Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș “Colonel Sabin Motora”, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș și ai Poliției Locale Târgu Mureș, spunea Locotenent-colonel Sergiu-Petru COLCERIU, comandant al Comenduirii de garnizoană. Domnia sa adăuga: ,,Adresăm o invitație călduroasă, tuturor celor care doresc să-și exprime respectul față de drapelul național al României, care este probabil cel mai cunoscut simbol național al României, să vină alături de noi la această ceremonie publică”.

Lasă un comentariu