PREVENIREA TRAFICULUI DE MINORI

Distribuie pe:

Pentru a crea o măsură mai mare de continuitate pentru lupta împotriva criminalității organizate și internaționale grave, în 2010, Uniunea Europeană a instituit un Ciclu de Politici de patru ani. Politica solicită o cooperare eficientă între: agențiile de aplicare a legii, alte agenții ale UE, instituțiile UE și terțe părți relevante.

Consiliul a decis, în 2017, să continue Ciclul de Politici UE, pentru criminalitatea internațională organizată, pentru perioada 2018 - 2021. Acesta își propune să abordeze cele mai importante amenințări reprezentate de criminalitatea internațională organizată a UE, într-un mod coerent și metodologic, prin îmbunătățirea și consolidarea cooperării între serviciile competente ale statelor membre, instituțiile și agențiile UE, precum și diferite țări terțe și organizații, inclusiv sectorul privat, acolo unde este relevant.

La Aeroportul Internațional “Transilvania” din Târgu-Mureș, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au desfășurat, recent, în cadrul Proiectului “EMPACT”, acțiuni de informare și diseminare de materiale informative destinate prevenirii traficului de minori. “Împreună cu ofițeri ai B.C.C.O. Târgu-Mureș și ai Poliției de Frontieră, am avut ocazia să discutăm cu pasagerii despre posibilitatea de a fi exploatați prin muncă, dacă nu respectă măsurile minime de protecție. Au înțeles că acest fenomen privește atât persoanele adulte, dar și minorii care îi însoțesc. De asemenea, a fost adusă în atenție și campania națională “Distruge zidul indiferenței! Traficul de persoane poate fi prevenit”, informațiile cuprinse în pliante, trezind interesul interlocutorilor, o parte dintre ei solicitând materiale de prevenire și pentru rude, semn că fenomenul este unul de interes pentru fiecare dintre noi”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Acțiunea a avut și rolul de a crește gradul de conștientizare asupra acestui gen de infracțiuni, de prevenire și de informare.

Lasă un comentariu