PROIECTUL CARE MODIFICĂ UN ARTICOL DIN CODUL FISCAL PRIVIND ÎNCURAJAREA SPONSORIZĂRILOR, ADOPTAT

Distribuie pe:

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca aceia care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat, precum și cei care acordă burse private, să scadă din impozitul pe profit datorat suma aferentă cotei de 0,75% la cifra de afaceri.

Actul normativ modifică art. 25 alin.(4) lit. i) din legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu referire la cheltuielile care nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în sensul că cei care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat, precum și cei care acordă burse private, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat până la nivelul valorii de 35% din impozitul datorat.

În prezent, Codul fiscal prevede la art. 25 alin.(4) lit. i) că nu sunt deductibile cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private. Același articol arată că cei care efectuează sponsorizări sau acte de mecenat, precum și cei care acordă burse private, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri și valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Deputații au adoptat proiectul cu 281 voturi “pentru” și o abținere.

Camera Deputaților este for legislativ decizional.

Lasă un comentariu