ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DUNĂRII

Distribuie pe:

În fiecare an, pe 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR), țările dunărene serbează Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia, în Bulgaria.

Dunărea prezintă o importanță deosebită pentru țările riverane, atât pentru navigație, producția de energie hidroelectrică, sau piscicultură, cât și pentru furnizarea de apă pentru industrie, agricultură și pentru populație, deservind circa 80 de milioane de oameni din această regiune. Totodată, reprezintă și habitat pentru fauna acvatică și terestră.

În acest an, tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea este “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” (“Get active for a safer Danube!”), promovând astfel solidaritatea între popoarele care împart această resursă comună, în ciuda diferențelor de culturi și istorii.

Cu acest prilej, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a organizat un eveniment privind conștientizarea importanței fluviului Dunărea, dedicat copiilor salariaților, care s-a desfășurat joi, 27 iunie, la sediu.

Lasă un comentariu