BENEFICII SURPRINZĂTOARE PENTRU FEMEILE BLONDE!

Deși femeile blonde sunt adesea ținta glumelor și a comentariilor negative, oamenii de știință au dorit să afle care este adevărul despre acestea. Rezultatele au întrecut așteptările, întrucât avantajele de care se bucură blondele întrec cu mult ironiile pe care ele trebuie să le suporte.

Iată câteva dintre beneficiile surprinzătoare descoperite de specialiști.

Bărbații preferă blondele - Ai auzit vreodată stereotipul conform căruia bărbații preferă blondele? Cine s-ar fi gândit că e adevărat?! Însă știința a validat veridicitatea acestui mit. Într-un studiu realizat de o revistă americană de psihologie socială, la care au participat 110 bărbați, au fost prezentate imagini ale femeilor cu culori diferite ale părului.

Participanților li s-a cerut să le evalueze în funcție de atractivitate, sănătate, potențialul unei relații și posibilitatea de a deveni mame. Constatările au demonstrat că bărbații au preferat femeile cu părul deschis la culoare, considerându-le mai atrăgătoare, mai sănătoase și mai tinere. Studiul a arătat, de asemenea, că bărbații iau decizia de a fi într-o relație pe baza aspectului femeilor.

Blondele au salarii mai mari - Poate nu crezi că blondele se distrează mai mult, dar ce părere ai despre faptul că fac mai mulți bani? Un studiu realizat în 2010 de către Universitatea de Tehnologie din Queensland a examinat 13.000 de femei caucaziene și a ajuns la concluzia că blondele sunt plătite mai bine. Și nu a fost vorba despre o diferență imperceptibilă. Experimentul a concluzionat că femeile blonde au un salariu cu 7% mai mare.

Acesta nu este singurul studiu care a dovedit acest fenomen. Universitatea Cornell a realizat, cu ajutorul chelnerițelor, un sondaj online privind caracteristicile fizice și venitul din bacșișuri. Constatările au concluzionat că blondele au avut venituri mai mari decât femeile roșcate, șatene și brunete.

Într-un alt studiu de 60 de zile, participantelor cu părul închis la culoare li s-a cerut să se vopsească blonde și să numere din nou veniturile din bacșișuri. Acestea au primit bacșișuri mai mari.

Blondele au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti - Frumusețea consumă timp, mai ales când vine vorba de rutina de dimineață a unei femei. Dușul, aplicarea machiajului, încrețirea sau îndreptarea părului nu au loc instantaneu. Aici, blondele ies în dezavantaj.

Un studiu realizat de Goody a constatat că femeile blonde au nevoie în medie de 6 minute suplimentare pentru a se pregăti, în comparație cu femeile cu părul închis la culoare. S-ar putea să nu pară foarte mult, dar pe parcursul unei săptămâni deja vorbim despre 40 de minute.

De asemenea, studiul a concluzionat că 75% dintre blonde urmează aceeași rutină de îngrijire în fiecare zi. În schimb, brunetele au mai multe șanse să iasă din casă fără să își aranjeze părul sau să se machieze.

Blondele sunt ajutate mai des - Deși orice femeie apreciază un gentleman, femeile sunt ființe puternice, care nu au nevoie de un bărbat. Însă crezi că ar putea culoarea părului tău să influențeze probabilitatea de a fi ajutată?

A fost realizat un experiment de oamenii de știință francezi de la Universitatea din Bretania de Sud, în cadrul căruia participantele tinere au purtat un tricou alb și peruci de culori diferite. Femeile au mers în fața unui bărbat, pe stradă, și au scăpat o mănușă pentru a vedea dacă sunt ajutate.

Constatările au fost destul de uimitoare. Bărbații au ajutat blondele în 76% din cazuri, în timp ce brunetele au primit mănușa de jos în doar 59% din cazuri. Această descoperire poate avea legătură cu tendința bărbaților de a asocia părul blond cu tinerețea și sănătatea, care sunt adesea corelate cu fertilitatea.

Lasă un comentariu