MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE INFORMEAZĂ - PEPENII ROMÂNEȘTI DIN PIEȚELE AGROALIMENTARE - ETICHETAȚI CORESPUNZĂTOR

Distribuie pe:

Cantități din ce în ce mai mari de pepeni sunt recoltate și livrate către consumatori, de producătorii din bazine legumicole consacrate (precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița, Giurgiu). Condițiile climatice din acest an au asigurat producții mari și de calitate foarte bună. Spre exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează, către piețele agroalimentare din București și din țară, sute de tone de pepeni proaspeți, cantitățile ce urmează a fi recoltate și livrate fiind în creștere continuă.

Conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.225/2017, pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești, se aplică măsura etichetării standard. Astfel, pentru informarea corectă a tuturor celor interesați, modelul de etichetă va fi afișat la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Pe etichetă sunt incluse informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin inspectorii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene, se asigură în permanență ca, prin verificările efectuate, să fie respectate prevederile Legii nr.145/2014 și ale OMADR nr.225/2017, astfel încât consumatorii să fie corect informați asupra provenienței fructelor și legumelor din piețele agroalimentare, precizează MADR.

 

Lasă un comentariu