DE LA 1 IULIE, ROMÂNII POT COMPARA ONLINE PREȚURILE LA CARBURANȚI

Distribuie pe:

Consiliul Concurenței a lansat luni, 1 iulie 2019, Monitorul Prețurilor Carburanților, aplicație cu ajutorul căreia consumatorii pot afla care sunt benzinăriile cele mai apropiate și pot vedea dacă le convine sau nu prețul afișat. Aplicația privește atât benzinele și motorinele, cât și GPL sau stațiile de încărcare a mașinilor electrice.

“Scopul principal al aplicației este creșterea concurenței între benzinării și scăderea prețurilor carburanților. Am avut o cooperare foarte bună din partea companiilor implicate, ceea ce ne-a ușurat activitatea.

Vrem să le fie mai ușor conducătorilor auto să identifice stațiile din proximitatea lor sau de pe traseul lor, care le oferă combustibilul la prețul cel mai mic. Variațiile de preț nu sunt mari nici între lanțuri, dar ele există. În timp, acest lucru va duce la o convergență a prețurilor în jos, adică cei care practică prețuri mai mari să le reducă cu câteva procente. Vrem să punem o presiune asupra prețului vânzărilor cu amănuntul”, a declarat Bogdan Chiorițoiu, președintele Consiliului Concurenței, citat de mediafax.ro.

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât și ca aplicație mobilă (IOS și Android), ce poate fi descărcată din App Store și Google Play și afișează prețurile pentru carburanții standard și premium (benzină și motorină) practicate în stațiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga țară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Pentru a afla care sunt benzinăriile din apropiere sau care dintre benzinăriile aflate într-un oraș sau pe un anumit traseu au prețuri convenabile, persoana interesată are doar câțiva pași simpli de urmat.

În primul rând, trebuie accesată pagina www.monitorulpreturilor.info, unde se selectează secțiunea “Carburanți auto” (aplicația va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma). Apoi, se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică.

Aplicația va afișa mai multe filtre de căutare, precum distanța în jurul locației curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma), astfel încât consumatorul o poate alege pe cea mai apropiată.

Totodată, consumatorul are posibilitatea să aleagă un anumit traseu, pentru care poate afla câte și care sunt benzinăriile, ce prețuri practică și care sunt distanțele.

 

Lasă un comentariu