GUVERNUL SUPLIMENTEAZĂ CU TREI MILIOANE DE LEI PROGRAMUL DE BURSE PENTRU ELEVII DE ETNIE ROMÂNĂ DIN UCRAINA

Distribuie pe:

Guvernul va suplimenta cu trei milioane de lei fondurile alocate finanțării programului care dă posibilitatea elevilor de etnie română care studiază în școli cu predare în limba maternă din Ucraina să beneficieze de burse de studiu, a anunțat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

“Guvernul României este preocupat de respectarea și promovarea drepturilor la identitate lingvistică ale etnicilor români din afara granițelor. Astăzi vom lua măsuri pentru a da posibilitatea cât mai multor elevi de etnie română care studiază în școli cu predare în limba română din Ucraina să beneficieze de burse de studiu. Vom suplimenta cu trei milioane de lei fondurile alocate finanțării acestui program, având în vedere că numărul elevilor care doresc să studieze în limba română și să primească o bursă a crescut în acest an școlar cu 60% față de precedentul an de studiu”, a afirmat Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Ea a adăugat că acest program a condus la creșterea numărului etnicilor români care doresc să își înscrie copiii în școli cu predare în limba maternă și contribuie semnificativ la aprofundarea cunoștințelor în materie ale acestora.

Lasă un comentariu