ADEVĂRUL, INIMA ȘI... GÂNDUL

Distribuie pe:

* “Cunoscutul matematician - ANDRE-MARIE AMPERE - (1775-1836), cercetătorul profund al electro-dinamismului, fizician, naturalist, chimist, astronom, scriitor, ori de câte ori studia își acoperea un ochi cu mâna stângă și spunea: «Ce sunt toate aceste științe? Toate aceste raționamente? Toate aceste descoperiri și vaste concepții pe care le admiră lumea?» «Singur adevărul lui Dumnezeu rămâne veșnic». De te hrănești cu El, vei fi nemuritor ca și El. «Studiază științele acestei lumi, dar nu le privi decât cu un ochi, celălalt ochi al tău să fie statornic fixat asupra Luminii veșnice. Ascultă pe savanți, dar numai cu o ureche, cealaltă ureche să-ți fie gata a primi accentele Amicului Tău ceresc. Nu scrie decât cu o mână, cu cealaltă ține-te strâns lipit de Veșmântul Domnului, ca și un copil de tatăl său»“.

Să înțelegem din această cugetare, ceea ce înțeleptul Solomon spunea în proverbele sale: “Fiule, dă-mi inima ta”. Amin!

***

* “Inima noastră nu poate găsi liniștea decât numai în Dumnezeu” - aceste cuvinte ale marelui teolog, gânditor și filosof Sf. Augustin, unul din cei mai adânci cunoscători ai inimii omenești, sunt importante pentru orișicare gânditor, fiindcă ele exprimă concluzia unui număr foarte mare de oameni, învățați și simpli, care se luptă cu îndoiala referitor la existența lui Dumnezeu. “Eu studiez legile naturii, nu pot să neg pe Dumnezeu, ci dimpotrivă, Îl văd pe El în toate manifestările naturii în așa măsură, încât pentru mine toată natura răsuflă cu Dumnezeu”.

Ioann Rejnio (1849-1931), profesor de botanică la Universitatea din Gottingen - Germania

***

* “Când teama închide poarta de acces la subconștient, numai credința nezdruncinată în Dumnezeu o va deschide din nou. Rămâneți fideli idealurilor voastre și valorilor spirituale înalte, nu uitați că sunteți aici pentru a progresa și a vă apropia de Dumnezeu. Nimeni nu trebuie să vă deturneze de la acest scop.

Fiți mereu expresia iubirii, a luminii, a adevărului și a frumuseții lui Dumnezeu; Vă veți afla atunci printre cei mai fericiți oameni din lume”.

“Adevărul stă în armonie și în iubire. De aceea orice gând bun este inspirat și însuflețit mereu de Puterea Divină. Pentru a gândi corect, trebuie să cunoaștem Adevărul. A cunoaște Adevărul înseamnă a fi în armonie cu inteligența nelimitată și cu Puterea Divină ce sălășluiește în subconștient”.

Dr. Ioseph Murphi (1898 - 1981), scriitor, mentor spiritual, istoric și naturalist american.

 

Lasă un comentariu