ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (168) “CRIMĂ” ANTIROMÂNEASCĂ LA ORADEA (II)

Distribuie pe:

“E o jenă pentru poporul român ce se întâmplă aici, la Oradea. Absolut jenant! Nimeni nu își putea închipui Unirea fără chipul său (al lui Mihai Viteazul - n.a.), de o neasemuită poezie tragică. Uitați poezia tragică pe care o face acest idiot (primarul Ilie Bolojan - n.a.) (General (r) Grigore Bartoș, fost Comandant al Garnizoanei Oradea).

Diluarea românismului în Transilvania, specifică unei Epoci (postdemocratice) în care minoritarii îi conduc pe majoritari, o întrețin niște păpușari globali a căror țintă este aceea de a trasa granițe mentale între români, de a confecționa ardelenilor o altă identitate și, în final, de a le inocula convingerea secesionistă că “ora exactă” a bunăstării lor depinde nu de orientarea către “balcanismul” Bucureștiului, ci spre Occident (Budapesta, Viena, Berlin etc.)! Așa se înțelege cum de a fost posibil ca, la Oradea, “calul troian” al Occidentului, primarul liberal I. Bolojan, să strămute statuia lui Mihai Viteazul - lovind în identitatea neamului românesc - prin emiterea hotărârii Consiliului Local cu numărul 1045/2018!

Grăbit nevoie mare să vadă statuia dată jos de pe soclu, cu toate că aceasta aparține militarilor Diviziei 11 mecanizate “Carei” și nu Primăriei municipalității Oradea, primarul Bolojan a oferit concitadinilor săi ocazia de a privi, consternați, la unul din cele mai triste “spectacole! Din Istoria recentă a Românilor: la un sfert de secol după ce fusese amplasată statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul din Piața Unirii (turnată din 8,5 t de bronz) a fost rapid decuplată ziua în amiaza mare, ținută în aer (de o macara) mai mult timp, “culcată” pe o remorcă, “plimbată” câțiva kilometri prin oraș (spre mirarea trecătorilor) dusă mai întâi la clădirea Facultății de Artă (însă nu a putut fi introdusă pe poarta strâmtă) și apoi la depozitul Companiei de Apă!

Iată cum, stimați cititori, Mihai Viteazul este “trădat” încă o dată, la mai bine de 400 de ani distanță, dar de un român care, “deranjat” că toată lumea îi poate vedea statuia în centrul orașului, l-a supus unei “prigoane”, jignitoare, sub pretextul de a-l “reabilita” și de a-l expune (în anul 2020) în sfera vizuală a celor ce vor trece prin fața Catedralei Ortodoxe!

Oricum, este regretabil că românii orădeni au fost luați pe “nepusă masă” de primarul Bolojan, dar felul în care aceștia își tot pun electoral încrederea într-un om care a înțeles să dea o “palmă” unui simbol național, așa cum a făcut și cu alte două statui (a Independenței și a lui Emanoil Gojdu) lăsate ani de zile în ruină (a și fost amendat!), ne arată că LIBERTATEA moștenită de la vrednicii noștri strămoși nu este mai presus de ROBIA stomacului. Dimpotrivă!

Lasă un comentariu