PRESA INTERNAȚIONALĂ - EUROPA VA DEVENI “UN SPECTACOL DE GROAZĂ”, ÎN DOI ANI, DIN CAUZA RELAȚIILOR “TOXICE” DINTRE MERKEL ȘI MACRON

Distribuie pe:

Europa ar putea deveni “un spectacol de groază” în doi ani, deoarece relația “toxică” dintre președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel se înrăutățește, iar Germania plonjează în haos, a dezvăluit un comentator politic.

Profeția îi aparține redactorului-șef al Agenției Bloomberg, John Micklethwait, care a dezvăluit, într-o conferință susținută la Aspen Institute din Washington, că deși, inițial, a militat împotriva Brexit-ului, acum îi susține pe cei care se pronunță pentru ieșirea, cât mai rapid, a Marii Britanii din UE. “Cred că peste doi-trei ani, restul Europei va arăta destul de rău. Cred că Germania este pe punctul de a se confrunta cu mari probleme: o industrie de automobile neperformantă, o serie de alte probleme ce se ascund în spatele ei, necesitatea de a-și schimba liderii. Iar relația dintre Germania

și Franța este toxică”, a precizat Micklethwait.

“Cred că ați putea ajunge în situația în care, cineva ca mine s-ar putea să fie întrebat peste vreo doi ani: De ce naiba ne-ai convins să rămânem în acest spectacol de groază? Ar fi fost mai bine să părăsim UE, atunci”, a spus șeful Bloomberg, referind-se la britanici. Potrivit acestuia, Boris Johnson, favoritul conservatorilor, este văzut de UE drept “antihrist”, întrucât blocul comunitar dă vina pe liderii conservatori că au fost principalii promotori ai Brexit-ului.

Comentariile lui Micklethwait vin și în contextul în care, Germania și Franța sunt antrenate într-un acerb război de uzură pentru ocuparea posturilor- cheie din UE, Merkel nefiind dispusă să cedeze în privința candidaturii lui Manfred Weber, iar Macron a spus, răspicat, că nu îi agreează pe candidații propuși anterior Consiliului. (sursa - www.express.co.uk/news/uk/)

 

Lasă un comentariu