CANCERUL DE VEZICĂ URINARĂ, DISTRUS CU UN... VIRUS DE RĂCEALĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Surrey, citați de descopera.ro, susțin că o tulpină a virusului responsabil de răceală poate infecta și distruge celulele cancerului vezicii urinare.

“În cadrul studiului, unui număr de cincisprezece pacienți diagnosticați cu cancer de vezică urinară li s-a administrat virusul coxsackie (CVA21) printr-un cateter, cu o săptămână înainte de intervenția chirurgicală de îndepărtare a tumorii. Mostrele de țesut au fost analizate după operație și au fost descoperite dovezi potrivit cărora virusul atacase și distrusese celulele canceroase din vezica urinară.

Virusul pătrunde în celulele canceroase și le omoară, declanșând producția unei proteine cu rol imunitar, ceea ce semnalează altor celule imunitare să vină și să li se alăture.

Același virus a fost testat și în cazul cancerului de piele, însă acum a fost pentru prima dată când a fost studiat în cadrul unor teste clinice pe pacienți diagnosticați cu cancer de vezică urinară.

Reducerea tumorii și moartea celulelor canceroase au fost observate la toți pacienții, iar în cazul unuia dintre ei toate semnele afecțiunii au dispărut în doar o săptămână de tratament, ceea ce a demonstrat eficacitate virusului. În plus, nu au fost observate efecte secundare semnificative la niciunul dintre pacienți.

Acest virus poate revoluționa tratamentul pentru cancer și poate reduce totodată riscul de recidivă.

Cancerul de vezică urinară invaziv non-muscular este a zecea cea mai des întâlnită formă de cancer în Marea Britanie, cu circa 10.000 de noi cazuri diagnosticate în fiecare an.

Tratamentele actuale pentru acest tip de cancer sunt invazive sau pot provoca efecte secundare grave, toxice. Totodată, după încheierea tratamentului este necesară monitorizarea constantă, costisitoare, pentru evaluarea riscului de recidivă”, explică oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu