NOILE INSTITUȚII EUROPENE - BUNE MANIERE, ELEGANȚĂ, VORBE GRELE SPUSE-N FAȚĂ ȘI... CĂLDURĂ MARE, MONȘER...

Distribuie pe:

“Londra s-a săturat să fie oprimată de Bruxelles!”

Enervată că liderii instituțiilor europene au fost aleși “prin înțelegeri de culise”, și nu prin votul oamenilor, primul parlamentar britanic care a luat cuvântul în noul legislativ european, conservatoarea Ann Widdecombe, aleasă pe listele Brexit Party, a spus exact de ce pleacă Marea Britanie: Londra s-a săturat să fie oprimată de Bruxelles: “Există un tipar care se repetă adesea în istorie, de oameni oprimați care se răscoală împotriva celor care îi oprimă, sclavi împotriva stăpânilor, țărani împotriva baronilor feudali, colonii împotriva imperiilor. De aceea pleacă Marea Britanie. Nu contează în ce limbă spun, noi plecăm și suntem bucuroși să plecăm!”, a spus Ann Widdecombe în plenul Parlamentului European.

Manfred Weber: “Axa Macron-Orban și forțe puternice m-au blocat!”

“Au fost discuții secrete și tratative noaptea-târziu în cadrul cărora axa Macron-Orban a avut câștig de cauză și sistemul Spitzenkandidaten a fost distrus. Aceasta nu este Europa pe care o vreau eu și voi continua să lupt pentru democratizarea UE“, a spus Manfred Weber pentru Bild, citat de Politico. Macron a fost cel mai puternic adversar al sistemului Spitzenkandidaten (șeful Comisiei să fie ales dintre fruntașii marilor familii europene din alegeri) în general, și al lui Manfred Weber, în special, pe care nu l-a crezut suficient de experimentat.                       

Maria Grapini către Donald Tusk: “Lăsați impresia că totul se aranjează în spatele unei cortine...”

 “Ați promis că vă încheiați mandatul cu România și Bulgaria în Schengen pentru că întrunim toate condițiile din 2011”, i-a reproșat Grapini lui Tusk.

“Ce lăsați ca moștenire? Total dezechilibru între est și vest, și nu mă refer doar la liderii celor trei instituții, ci și la funcționari, să vedeți ce dezechilibre sunt. Și ce mai lăsați? O strategie incoerentă de lărgire, o procedură nespecifică democrației, și anume majoritate în Consiliu, și lăsați două state pedepsite, Bulgaria și România. Și ce mai lăsați? Lăsați impresia că totul se aranjează în spatele unei cortine”, a spus europarlamentarul Maria Grapini în prima sa intervenție din plenul PE.

Traian Băsescu : “Merkel și Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul Uniunii Europene”

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu spune că Angela Merkel și Emmanuel Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul Uniunii Europene, într-un moment în care UE avea nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și politicieni care să accelereze procesele de integrare și susține că este necesară o reacție solidară a estului Europei.

“Ce frumos suna Declarația de la Sibiu! Macron și Merkel, folosindu-l ca paravan pe Donald Tusk, au reușit să scoată Estul Uniunii Europene în afara Uniunii Europene”, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

“După ce Vechea Europă s-a izolat de estici în Zona Euro stabilindu-și buget separat de estici, azi, Franța și Germania izolează estul Uniunii Europene și prin respingerea oricărei nominalizări de est european pentru funcțiile de conducere a UE. Mai mult, printre nou nominalizați se află mediocrități politice precum premierul belgian Charles Michel sau tăcutul ministru al apărării german Ursula von der Leyen, greu de imaginat că ar putea fi aleși într-o țară estică măcar și ca primari într-o comună micuță”, adaugă Băsescu.

Martin Schultz, fost președinte al Parlamentului European, despre noua șefă a Comisiei Europene: “Este cel mai slab ministru al nostru!”

“Von der Leyen este cel mai slab ministru al nostru. Evident că asta e suficient să devii șeful Comisiei”.

(La adresa lui der Leyen au mai fost formulate și calificative precum: plagiat, corupție, proastă administrare, dezastru. Presa germană notează că în 2018, Bundestagul a deschis o anchetă în cazul ei, fiind bănuită de proastă administrare și nepotism. Asta după ce, în august 2018, Curtea de Conturi a atras atenția asupra proastei cheltuiri a banului public și nepotismului din Ministerul Apărării între 2015 și 2016.) (surse - newstandard.news, activenews.ro)

Lasă un comentariu