JUDECAT PENTRU “DISTRIBUIRE DE GÂNDURI DISCRIMINATORII”...

Distribuie pe:

Fostul candidat independent la europarlamentare George Simion, a fost citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, fiind acuzat de “incitare la ură” de către Fundația “Miko Imre”.

Simion a postat pe rețeaua sa de socializare o campanie video intitulată “Hai să scoatem în afara legii așa-zisul Ținut Secuiesc”, cu subtitlul: “Ești împotriva așa-zisului ținut secuiesc?” - formulare prin intermediul căreia, spun reprezentanții Fundației “Miko Imre”, George Simion și-ar fi “distribuit gândurile discriminatorii contra comunității maghiare”. “Scrierea Ținutului Secuiesc cu literă inițială mică dă dovadă despre tristul adevăr că, domnul George Simion nu respectă regiunea amintită și nici pe cei care locuiesc în acea regiune, discriminând locuitorii pe bază de naționalitate”, se arată în sesizarea formulată.

“Cum am zis și în filmulețul din campanie și voi spune toată viața: ȚINUTUL SECUIESC NU EXISTĂ! Mă voi apăra pe 18 iulie, deși nu cred că e nevoie de altă apărare decât realitatea” - a comentat Simion, potrivit ziarharghita.ro

Reamintim că George Simion este liderul Mișcării Unioniste și a candidat ca independent la Parlamentul European. În timpul campaniei electorale, s-a deplasat la cimitirul din Valea Uzului, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu crucile ridicate pentru eroii români, acoperite cu saci negri, menajeri. Potrivit afirmațiilor sale, în timpul discuțiilor purtate cu activiștii aflați în zonă, atât el cât și membrii echipei sale de campanie au fost “bătuți și fugăriți de extremiști maghiari”.

Lasă un comentariu