AU ÎNCEPUT INTERVIURILE LA MINISTERUL JUSTIȚIEI PENTRU PROCURORUL EUROPEAN; DOI CANDIDAȚI S-AU RETRAS

Distribuie pe:

O comisie condusă de ministrul Justiției, Ana Birchall, a început marți interviurile cu candidații pentru funcția de procuror european din partea României.

La începutul ședinței, care se transmite pe pagina de internet a Ministerului Justiției, a fost anunțată retragerea a doi candidați, Răzvan Horațiu Radu și Nicoleta Nolden.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a informat, totodată, că un alt candidat se află în concediu și va susține interviul la o altă dată.

Primul care își prezintă proiectul în fața comisiei este procurorul Cătălin Laurențiu Borcoman, fost șef al DIICOT Brașov.

Candidații vor susține interviul în ordine alfabetică, în cadrul a două sesiuni - prima a început la ora 10.00, iar a doua se va desfășura de la ora 16.00, deoarece ministrul trebuie să participe la ședința de Guvern, programată la ora 13.00.

Pentru funcția de procuror european din partea României și-au depus candidatura Daniel Horodniceanu, Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Elena Hach, Constantin Claudiu Dumitrescu, Laura Ecedi Stoisavlevici, Răzvan Horațiu Radu și Nicoleta Nolden.

Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici și Elena Hach au participat și la prima selecție organizată de MJ, însă ei au fost respinși în luna aprilie de ministrul Justiției de atunci, Tudorel Toader.

Conform MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcția de procuror european persoana care este cetățean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în această calitate de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experiență practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaște la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoașterea la nivel avansat a două limbi de circulație internațională reprezintă un avantaj).

În urma susținerii interviului, comisia de la MJ selectează trei candidați, care vor fi incluși în lista pe care ministrul Justiției o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

 

Lasă un comentariu