CE FĂCUȘI, HUNORE, CU UDEMEREUL?

Distribuie pe:

Păi nu spuseși deunăzi, chiar matale, lovit de supărarea votului maghiarilor la europarlamentare, că nu mai susții guvernarea ticăloșită de stânga, când tot maghiarul votează cu dreapta?! De parcă UDMR nu ar fi votat, printre altele, modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală în favoarea infractorilor și pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene...

Ia spune cum ți-ai prostit electoratul că plecați de lângă guvernare când, de fapt, niciun ales al uniunii nu a părăsit până azi funcțiile publice de la nivelul ministerelor sau al serviciilor publice deconcentrate din teritoriu.

Și aflăm acum că, în timp ce voi, udemeriștii, vă rupeți cămășile de pe voi de supărare pe guvern, iute te-ai dus la Palatul Victoria să-i șoptești coanei premier Dăncilă o problemă cu limba... Codului Administrativ. Că OUG-ul cu pricina ar încălca drepturile obținute pe “partea cu vorbirea limbii materne în administrație”, adică nu oficializează, așa cum v-ați propus prin legea inițială declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României, oficializarea limbii maghiare ca a doua limbă a statului român.

Păi nu te-a întrebat madam Veo, în dulcele său grai de Teleorman, intonat ca la “karaoke”, ce făcuși, nenică?! Păi, unde ți-e rușinea, bre?! Adică, te-ai preumblat mieros să-ți reînnoiești jurămintele, că v-a trecut actoriceasca supărare pe guvernare și numai să vă iasă pasența cu limba, în rest e la fel de dulce amorul politic ca și înainte de “beciul domnesc”, unde șade la conservare neica Dragnea...

Muicăăă, unii-`s neam de straiță, ar zice Liviu Vasilică, un rapsod drag și de referință al Teleormanului! Ce păcat însă că, din aceleași obârșii glorioase ale pandurilor lui Tudor Vladimirescu, cei care conduc astăzi România sunt biete așchii mult răzlețite de trunchiul istoric generos al acestui popor.

Doamnă premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleșit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste, și să mai inventați vreo ordonanță de urgență autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeți în aceeași plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv și predecesorul dumneavoastră președinte al PSD, auto-declarat mare “patriot” român.

Românii oricum nu (vă) iartă!

 

Lasă un comentariu