WIZZ AIR ANUNȚĂ CREȘTEREA NUMĂRULUI DE ZBORURI SPRE BUDAPESTA - TÂRGU-MUREȘ ESTE CONECTAT CU BUDAPESTA PRIN ZBORURI ZILNICE

Distribuie pe:

Târgu-Mureș 8 iulie 2019: Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai mare companie aeriană din România, a anunțat astăzi extinderea rețelei din Târgu-Mureș. Începând cu data de 27 octombrie, zborurile către Budapesta vor fi operate zilnic. Pasagerii își pot planifica deja călătoriile în acest oraș frumos, biletele fiind disponibile pe wizzair.com, cu prețuri începând de la doar 39 RON / 9,99 EUR*.

Primul zbor WIZZ a decolat de la Târgu-Mureș spre Londra Luton în 2006 și a fost primul zbor Wizz Air din România. În prezent, rețeaua WIZZ din Târgu- Mureș constă în patru rute către trei țări, iar numărul de pasageri transportați din 2006 până în prezent este de 2,2 milioane. Frecvența crescută a serviciului aduce anual o creștere cu 40% a capacității totale de transport de la și spre Târgu- Mureș, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri.

În 2018, WIZZ a transportat mai mult de 8,3 milioane de pasageri pe rutele sale, cu tarife reduse de călătorie spre și dinspre România, ceea ce reprezintă o creștere cu 14% față de anul anterior, în timp ce în primele 6 luni ale anului 2019 un total de 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu WIZZ din și spre România, cu 15% mai mult decât anul trecut. În întreaga țară, operațiunile Wizz Air din acest an vor sprijini peste 6.000 de locuri de muncă în industriile conexe. WIZZ oferă acum 145 de rute către 20 de țări, de la 10 aeroporturi din România.

FRECVENȚA CRESCUTĂ WIZZ AIR SPRE BUDAPESTA

Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat: “Târgu-Mureș are o semnificație specială pentru Wizz Air, deoarece este primul oraș din România de unde am operat.În ultimii 13 ani am transportat mai mult de două milioane de pasageri pe rutele noastre, cu tarife scăzute, oferind în același timp nenumărate oportunități prin călătorii accesibile în Transilvania. Fiind cea mai mare companie aeriană din România, rămânem dedicați clienților noștri transilvăneni din Târgu-Mureș, care, în curând, se vor putea bucura de serviciul nostru excelent la bordul curselor zilnice spre Budapesta sau al uneia dintre cele de pe celelalte trei rute. Echipajul nostru așteaptă cu nerăbdare să primească fiecare pasager WIZZ, cu un zâmbet, la bordul aeronavelor noastre.”

Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș: Ziua de astăzi reprezintă cel mai important pas, după redeschiderea Aeroportului Transilvania. Începând din octombrie vom avea curse zilnice către Budapesta și acest lucru reprezintă un beneficiu din punct de vedere turistic și nu numai. Asta pentru că încă de anul ăsta mureșenii vor avea acces, cu o singură escală spre Budapesta, la zboruri către peste 143 de destinații ce pleacă din capitala Ungariei. Vom continua dezvoltarea Aeroportului, deoarece creșterea numărului de destinații este o prioritate, dar și asigurarea unor condiții la standarde cât mai înalte este la fel de importantă și de aceea vom continua sa alocăm fonduri pentru investiții.

 

 

N.R. Pe când se va înființa și o cursă zilnică pe ruta Târgu-Mureș - București?       

Lasă un comentariu