AFM: CIRCA 20 DE MILIOANE DE LEI PENTRU NOI ÎNSCRIERI ÎN PROGRAMUL RABLA PENTRU ELECTROCASNICE, DIN 15 IULIE

Distribuie pe:

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va pune la dispoziția persoanelor fizice, începând de luni, 15 iulie, ora 10.00, suma de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru noi înscrieri în Programul Rabla pentru electrocasnice, informează AFM printr-un comunicat remis AGERPRES.

Suma de 20 de milioane de lei este rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum și din diferențele provenite din modificarea eficienței energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului.

Suma inițială alocată pentru anul 2019 a fost de 40 de milioane de lei, în cadrul celor două ediții desfășurate în data de 24 mai și 18 iunie fiind acordate vouchere în valoare de 20 de milioane de lei.

Finanțarea din cadrul Programului “Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziționării de echipamente electrice și electronice de uz casnic.

Astfel, sunt acordate 200 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++, 300 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++, 300 de lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++, 400 de lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++, 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++), 300 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++, 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

De asemenea, în schimbul predării unui echipament vechi și pentru achiziția unui televizor cu eficiența energetică A și A+, consumatorul primește un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficiență energetică A++ și A+++, suma crește la 400 de lei.

Ediția a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice a devenit accesibilă pentru orice persoană fizică, începând de vineri, 24 mai, de la ora 10.00. Înscrierile s-au putut face online în aplicația AFM, postată pe site-ul instituției, la adresa https://solicitant.afm.ro/PF/

Prima ediție a Programului “Rabla pentru Electrocasnice” a devenit operațională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

 

Lasă un comentariu