CELULELE CANCEROASE, DISTRUSE DE LASER

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Arkansas, citați de descopera.ro, au testat cu succes o metodă noninvazivă de tratament împotriva cancerului. Aceștia susțin că au construit un laser care poate identifica și distruge celulele canceroase.

“Această tehnologie are potențialul de a reduce semnificativ evoluția metastazelor.

Laserul poate fi folosit pentru combaterea metastazelor, acesta funcționând pe baza unui principiu relativ simplu: celulele canceroase sunt supraîncălzite până în punctul în care acestea se extind și sunt distruse în cele din urmă, astfel încât utilizarea laserelor a revoluționat diagnosticarea și tratamentul cancerului.

Totuși, dimensiunile mari ale laserelor au împiedicat uzul medical al acestora la nivel medical, însă cercetarea noastră a demonstrat că rezultatele în folosirea laserului sunt cu adevărat promițătoare.

În cazul unui pacient, am reușit să distrugem 96% din celulele canceroase ale acestuia, echipa noastră fiind prima care a reușit adaptarea acestei tehnologii pentru uzul medical uman.

Acest tip de laser este unic, în felul său, deoarece poate scana un litru de sânge în doar o oră, mult mai rapid și eficient în comparație cu alte dispozitive”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu