MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, DESPRE DISCUȚIILE CU SINDICALIȘTII: “PUTEM NEGOCIA ORICE, DAR ÎN LIMITELE LEGII”

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți, referindu-se la discuțiile cu sindicaliștii din domeniu, că există “un blocaj” din cauza numărului de zile de concediu suplimentare pe care aceștia îl cer.

“Am citit și eu și am fost foarte surprinsă (de afirmațiile sindicaliștilor - n.r.), dar cred că protestele acestea au un singur motiv: negocierea contractului colectiv de muncă, nu neapărat indicatorii de performanță sau metodologii de concurs, pentru că aceste lucruri le-am discutat la fiecare întâlnire. Au fost cerute chiar de ei. (...) Am văzut că se făcea referire la indicatorii de performanță care nu au apărut nicăieri. Doar am discutat, am spus că va fi o dezbatere publică, nu am spus că vom impune niște lucruri. Referitor la contractul colectiv de muncă, există un blocaj din cauza numărului de zile de concediu suplimentar pe care sindicatele le-au solicitat. Noi am spus că putem negocia orice, dar în limitele legii”, a precizat Pintea, la Parlament.

Ea a dat asigurări că, din punctul său de vedere, negocierile continuă, nu s-au blocat, dar trebuie “respectată legea”.

“Până la urmă, fiecare are dreptul să facă și proteste, are dreptul la opinie, dar pentru mine a fost o surpriză declarația sindicatelor. (...) Eu am convingerea că, după ce vom negocia, lucrurile se vor aplana. Până la urmă, avem nevoie de acest contract colectiv de muncă dar în limitele legii. Sunt convinsă că vom ajunge la o înțelegere”, a arătat Pintea, prezentă la conferința “Managementul multidisciplinar al infarctului cerebral. Impact economic și social”, eveniment organizat de Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională.

Consiliul de Coordonare al Federației “Solidaritatea Sanitară” a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că a decis demararea unui program de proteste. Potrivit sindicaliștilor, în forma în care a fost prezentată “public”, evaluarea în funcție de performanță “riscă să fie instrument de reducere” a salariilor, aflat la bunul plac al managerilor spitalelor.

Federația «Solidaritatea Sanitară» nu acceptă să se discute despre introducerea evaluării în funcție de performanță, până nu sunt implementate solicitările privind garantarea obiectivității evaluării și nu sunt respectate toate condițiile prezentate în anexă.

Lasă un comentariu