DĂNCILĂ: O REMANIERE GUVERNAMENTALĂ VA AVEA LOC ÎN VARA ACEASTA; LUĂM ÎN CALCUL O ANALIZĂ ȘI PENTRU RESTRUCTURARE

“Luăm în calcul o analiză și pentru restructurare, în toamnă, dar această analiză trebuie făcută cu foarte multă atenție. Nu vorbim despre o restructurare doar pentru că vrem restructurare, trebuie să punem în balanță lucrurile bune, lucrurile mai puțin bune în urma restructurării, ce obținem din această restructurare și, pe urmă, să venim în fața Parlamentului cu acest lucru. Nu consider că trebuie să facem o restructurare pentru a înlocui persoane. Facem o restructurare pentru a uni ministere, pentru a veni cu o altă configurație a Guvernului. Deci, în august vom vorbi și despre acest aspect. Dar eu cred că acum, unde cred că este nevoie să avem o remaniere, o vom face. (...) Eu sper ca până în 3 august, atunci când intrăm în Congres, o parte din remaniere să o facem”, a afirmat Dăncilă.

Ea nu a exclus nici posibilitatea ca remanierea să fie făcută în două etape.

“Nu este exclus, dacă nu vom face restructurarea, să fac o remaniere în două etape, pentru că (...) sunt multe ministere. Nu pot să aștept până termin evaluarea pe toate ministerele. Voi face prima dată o evaluare pe jumătate din ministere și voi veni cu o primă propunere și vedem pe cealaltă jumătate dacă este nevoie să mai schimbăm ceva”, a precizat ea.

Premierul a adăugat că restructurarea nu poate fi făcută decât în Parlament și se va discuta pe acest subiect la toamnă când Legislativul se întoarce din vacanță.

“Vedem atunci dacă această restructurare are, într-adevăr, impactul pe care ni-l dorim. Dacă nu, probabil vom vorbi de o nouă remaniere, dacă va fi cazul”, a afirmat Dăncilă.

Lasă un comentariu