MACII ROȘII - SĂRBĂTOAREA VERII” - UN EVENIMENT PENTRU COPIII CU DIAGNOSTIC ONCOLOGIC

Distribuie pe:

"Macii Roșii - Sărbătoarea verii" este titlul evenimentului care a avut loc ieri seară, între orele 18,00 - 21,00, în curtea Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alex. Trestioreanu", la care invitați speciali au fost copiii cu diagnostic oncologic și părinții acestora, aflați la tratament atât la Institutul "Trestioreanu", cât și în Institutul Clinic Fundeni.
Potrivit unui comunicat al Asociației P.A.V.E.L., acțiunea a cuprins un program artistic și "surprize spectaculoase".
Pentru copii a fost organizat un stand cu dulciuri adecvate stării lor de sănătate: prăjituri raw vegane (fără cacao), biscuiți cu ovăz, înghețată artizanală din fructe (cu ingrediente naturale), răcoritoare (sucuri naturale), semințe (alune de pădure decojite și crude, nuci, migdale crude, caju), fructe uscate (stafide
și merișoare) și fructe proaspete (mere, pere, nectarine, caise și banane).
După cum au precizat organizatorii, evenimentul omagiază copilăria, generozitatea, căldura sufletească, speranța care înfloresc acolo unde rațiunea nu mai dă șanse, precum și gingășia sufletului de copil care primește și oferă iubire necondiționat.
Totodată, evenimentul a adus un omagiu eforturilor supraomenești pe care pacienții, copii și adulți, le fac pentru a fi învingători în lupta cu boala, eforturilor susținute ale familiilor care au pacienți cu diagnostic oncologic, părinți, fii, fiice, soți, surori, frați, prieteni și, nu în ultimul rând, eforturilor depuse de medici, asistente, psihologi, asistenți sociali, profesori de spital și alți specialiști pentru a salva vieți.
Manifestarea a fost organizată de Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Primăria sectorului 2, prin Centrul Cultural "Mihai Eminescu".

Lasă un comentariu