TÂRGU-MUREȘ, VICEPREMIERUL DANIEL SUCIU A INAUGURAT ȘANTIERUL BAZINULUI OLIMPIC FINANȚAT DE GUVERN CU 24,5 MILIOANE DE LEI

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a deschis, joi, lucrările la bazinul olimpic care va fi construit pe locul vechiului ștrand 1 Mai, finanțat de compania Națională de Investiții cu suma de peste 24,5 milioane de lei. Daniel Suciu a fost însoțit pe șantier de prefectul județului, Mircea Dușa, și de primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea.

„Bazinul olimpic este un obiectiv care, de astăzi, în 14 luni va fi gata și sper ca antreprenorul va respecta acest termen - țin foarte mult la respectarea contractelor, pentru că nimeni, dar absolut nimeni, nu se poate plânge că noi, de la minister, sau CNI nu ne onorăm facturile. Noi le onorăm la timp și așteptăm același lucru și de la constructori. Aici, municipalitatea, oamenii din Târgu-Mureș vor beneficia de ceva ce a început în 2010 și sper ca în 14 luni, indiferent unde și pe ce poziție o să ne aflăm, să vedem aici un bazin olimpic la standarde internaționale, pentru că acest oraș merită", a declarat ministrul Daniel Suciu.

Potrivit reprezentanților asocierii care a câștigat licitația, pe locul fostului ștrand vor fi construite două bazine, unul de încălzire, cu cinci culoare de înot, și unul pentru competiții olimpice, cu 10 culoare, iar bazinul principal va avea cea mai mare lățime din țară și va beneficia de o tehnologie specială.

Complexul olimpic în valoare de 25,4 milioane de lei va avea 800 de locuri și va putea găzdui competiții de înot și polo la nivel internațional. Proiectul inițial a fost lansat în anul 2008, licitația a fost câștigată în anul 2010, însă nu s-a făcut investiția din lipsă de fonduri, iar în 2017, când s-au găsit fonduri, proiectul a fost readaptat.

„În 2017 am reușit să obținem finanțare, în 2018 am reușit să demolăm și am radiat vechiul ștrand din CF, iar în iulie 2018 am predat amplasamentul la Compania Națională de Investiții. După readaptarea proiectului, au început lucrările, sperăm ca în termenul de 14 luni să fie gata. Vor fi două bazine: unul de încălzire de 25×25 m, un bazin olimpic de 50×25 m și 10 culoare", a detaliat Cosmin Pop, directorul Clubului Sportiv Mureșul, beneficiarul lucrării.

(sursa și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu