„NU POȚI REPARA ÎN DOI ANI CEEA CE NU S-A FĂCUT DE 30"

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că, de la preluarea mandatului, a îndeplinit prevederi ale Programului de guvernare, dar a avut și realizări în afara acestuia, însă nu se poate repara în doi ani ceea ce nu s-a făcut de 30 de ani.

„Eu cred că pacienții trebuie să spună dacă trece evaluarea sau nu. Până la urmă, am avut o foaie de parcurs legată de indicatorii, obiectivele din Programul de guvernare, precum și alte lucruri pe care trebuie să le facem pentru sistemul de sănătate. Mă voi prezenta la această evaluare, cu realizări pe Programul de guvernare, dar și în afara programului de guvernare. Cu siguranță, poate că puteam face mai multe, dar eu cred că timpul a fost relativ scurt. Nu poți repara în doi ani, într-un an ceea ce nu s-a făcut de 30 de ani. Până la urmă, pe mine, personal, și pe cei care lucrăm în minister ne interesează creșterea gradului de satisfacție a pacientului. Tot ce facem, facem pentru pacienți", a spus Pintea, la o dezbatere, întrebată despre evaluarea activității miniștrilor, pe care o face premierul Viorica Dăncilă.

Pintea consideră că s-au realizat „foarte multe" lucruri în sistemul de sănătate.

„S-au făcut foarte multe lucruri. Sistemul de sănătate este un complex de factori. (....) Sistemul mai are nevoie de finanțare ca oricare alt sistem din lumea aceasta.

Niciun sistem de sănătate nu va fi mulțumit de ceea ce primește de la Finanțe. Am ajuns la aproape 5% din PIB, în condițiile în care suntem 5 milioane, care contribuim pentru 17 milioane", a explicat ministrul, la dezbaterea organizată de DC Media Group.

Sorina Pintea a susținut că modernizarea Legii sănătății este una dintre prioritățile ministerului pe care îl conduce.

„În urmă cu zece zile am semnat un contract cu finanțare europeană în valoare de 28 de milioane de lei, un grant pentru modernizarea legislației. Prin urmare, o să avem și posibilitatea financiară de a aduna lângă noi cei mai buni experți", a explicat ea.

Lasă un comentariu