ÎN ATENȚIA ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI! (IV)

Distribuie pe:

CAP. V. CONSTATAREA ȘI SANCȚIONAREA CONTRAVENȚIILOR. CĂILE DE ATAC

Art. 29. Nerespectarea normelor stabilite în Cap. I-V din prezenta anexă constituie contravenție, iar persoanele fizice și juridice care le-au încălcat se sancționează cu amendă contravențională.

 (1) În cazul contravențiilor repetate comise de același contravenient în decurs de 6 luni, amenzile contravenționale de mai sus se vor dubla, în afara celei pentru nerespectarea prevederilor art. 8, alin. 1, care se va majora la 2.500 RON.

Art. 30. Produsele și obiectele care fac obiectul contravenției sau, în unele cazuri, au fost folosite la săvârșirea contravenției, sunt supuse confiscării, conform OG nr. 2/2001, dacă confiscarea nu contravine vreunei legi speciale.

Art. 31. Despăgubirile concrete pricinuite domeniului public și privat vor fi stabilite pentru fiecare caz în parte, luând în considerare situațiile de lucrări întocmite pentru lucrările necesare remedierii pagubei.

Art. 32. Atât persoanele fizice, cât și reprezentanții persoanelor juridice sunt obligate să prezinte organelor de control documentele de identificare.

Art. 33. Agenții constatatori au drept de sancționare prin procesul verbal de constatare a contravenției, aplică și sancțiunea, iar dacă este cazul stabilesc despăgubirea pe baza tarifelor aprobate și iau măsurile legale de confiscare a bunurilor sau produselor care fac obiectul contravenției, făcând mențiunile corespunzătoare în procesul verbal întocmit.

Art. 34. Împotriva procesului verbal de constatare a contravenției se poate face plângere în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia.

Art. 34’. Contravenientul poate achita jumătate din cuantumul amenzii, dacă face această plată în termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare și sancționare a contravenției.

Plângerea se depune împreună cu procesul verbal la organul din care face parte agentul constatator care o înaintează la instanțele competente de soluționare.

(Sfârșit)

Lasă un comentariu