TRUSA MEDICALĂ DE VACANȚĂ

Distribuie pe:

Pentru că întotdeauna este mai înțelept să previi decât să combați, trusa medicală de vacanță (sau de călătorie) este un factor care acționează exact în acest sens. Cu alte cuvinte, nu numai acasă este necesar să avem un dulăpior cu medicamente și obiecte strict necesare, ci și atunci când pornim la drum.

Nu contează dacă avem o sănătate de fier, atunci când ne facem bagajul, este obligatoriu să fim prevăzători și să luăm cu noi minimul necesar de medicamente și dispozitive medicale.

Specialiștii ne sfătuiesc ca prioritare să fie medicamentele care fac parte din tratamentul nostru zilnic, că doar nu vrem ca, în vacanță, să alergăm din farmacie în farmacie pentru a căuta medicamente pentru diabet, tensiune sau probleme cardiace, de exemplu.

Pe lângă acestea, mai sunt necesare medicamentele așa-zis generice, care ne pot ajuta în diverse situații (antiinflamatoare, analgezice și antipiretice). Astfel, din bagaj, nu trebuie să lipsească aspirina și paracetamolul, care ajută în caz de insolație, febră musculară, oboseală și chiar răceală. La fel și medicamentele pe bază de ibuprofen sunt utile în cazul diferitelor dureri ce pot apărea ca din senin.

Antihistaminicele sunt foarte utile în alergii pe care putem să le avem și pe care să nu le cunoaștem. Unele pot fi mai ușoare, altele mai severe. Din fericire, o alergie ușoară se tratează rapid cu Claritine sau cu Aerius.

Antidiareticele (Imodium, Smecta sau Furazolidon) ne vor fi de mare ajutor. Aerul, apa, unele alimente sau băuturi cu care nu suntem obișnuiți pot determina stomacul și intestinele să protesteze. Un remediu natural și necostisitor este o linguriță de cafea măcinată, luată cu un pahar cu apă.

Se întâmplă de multe ori ca bucatele locale să ne cadă greu, caz în care adjuvantele pentru digestie sunt deosebit de utile. Nu strică să punem în trusa medicală pentru călătorie un Colebil sau un Triferment.

Medicamentele contra răului de mișcare sunt necesare indiferent dacă ne deplasăm cu autoturismul, autocarul, avionul sau feribotul. Cel mai bine funcționează medicamentele Emetostop și Metoclopramid. Cubulețele de ghimbir confiat sunt la fel de utile, acestea având un gust plăcut și fiind doar puțin picante. Întrucât trebuie mestecate, contribuie și la înlăturarea senzației de urechi înfundate din cauza diferenței de presiune.

Combaterea arsurilor solare se poate realiza prin creme de protecție cu factor de rezistentă la apă. Dacă se întâmplă ca, la sfârșitul unei zile de plajă, să avem arsuri ușoare, le putem calma cu o loțiune, cu alcool mentolat, cu iaurt sau chiar cu oțet.

Înțepăturile de insecte pot fi prevenite printr-un repelent cu acțiune îndelungată (de aproximativ 4 ore), cum ar fi Autan, eficient împotriva țânțarilor și a căpușelor.

Dezinfectant, plasturi, comprese sterile, fașă și o sticluță cu spirt medicinal sunt, de asemenea, de nelipsit din trusa medicală, chiar dacă (spre norocul nostru) nu trebuie să le folosim.

În plus, pentru orice eventualitate, în trusă mai trebuie să adăugăm antiseptic, bandă pentru fixarea pansamentelor sterile, pensetă, forfecuță și, desigur, termometru, chiar dacă pe acestea nici măcar nu le

mai vedem până revenim din vacanță!

Lasă un comentariu