„OBIECTIVUL GUVERNULUI" - FONDURILE ALOCATE ÎNZESTRĂRII ARMATEI SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN MĂSURĂ CÂT MAI MARE ÎN ECONOMIE

Distribuie pe:

Obiectivul Guvernului este ca fondurile alocate înzestrării Armatei să se întoarcă, într-o măsură cât mai mare, în economia românească, să contribuie la revigorarea industriei naționale de apărare, prin cooperare industrială și transfer tehnologic, a declarat, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la semnarea unui memorandum de înțelegere între Romaero SA București și Raytheon Company.

„Guvernul României a început cu un parteneriat în domeniul sănătății, am găzduit un eveniment important pentru industria de apărare, iar apoi am semnat mai multe contracte finanțate din fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice. Este dovada faptului că economia României este dinamică, în continuă adaptare la tendințele internaționale și are capacitatea să facă față provocărilor competitivității. În același timp, Guvernul României se implică pentru a asigura sustenabilitatea creșterii economice, prin stimularea investițiilor și susținerea sectoarelor economice care aduc plusvaloare, crearea de noi locuri de muncă, transfer de înaltă tehnologie", a afirmat Dăncilă.

Premierul a adăugat că industria de apărare este unul dintre sectoarele cu un mare potențial de dezvoltare.

„În acest an, Guvernul a acordat sume importante operatorilor cu capital de stat pentru dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție. Totodată, din perspectiva îndatoririlor operaționale pe care le are ca membru al NATO, România s-a angajat într-un efort continuu de modernizare a Armatei și a alocat, pentru al treilea an consecutiv, 2% din PIB pentru Apărare. Această decizie dovedește că înțelegem pe deplin rolul strategic pe care țara noastră îl are în zona Mării Negre, în particular, și pe flancul de sud-est al NATO, în general. Însă, obiectivul Guvernului este ca fondurile alocate înzestrării Armatei să se întoarcă, într-o măsură cât mai mare, în economia românească, să contribuie la revigorarea industriei naționale de apărare, prin cooperare industrială și transfer tehnologic. Semnarea acestui memorandum de înțelegere și colaborarea noastră confirmă potențialul pe care îl are industria românească în întărirea capacităților de apărare în cât mai mult zone de operații. Prin transformarea expertizei și cunoștințelor de specialitate în produse și servicii cu valoare adăugată mare, Romaero va avea posibilitatea să-și exporte producția la nivel global", a susținut Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a subliniat și beneficiile de securitate: „Semnarea acestui memorandum de înțelegere va sta la baza colaborării industriale locale pentru Programul Patriot, un sistem nou, pur defensiv, care salvează vieți. Patriot a fost alegerea cea mai bună atât pentru apărarea țării noastre și a cetățenilor ei, cât și pentru respectarea în întregime a obligațiilor care ne revin ca membri ai Alianței. Pentru România, ca membru al NATO de 15 ani, este foarte important să contribuie semnificativ la rolurile și misiunile pe care Alianța le construiește alături de membrii din toată lumea. Nu în ultimul rând, această cooperare este încă o dovadă a funcționării și aprofundării Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii și a consolidării relațiilor în domeniile economic și tehnologic, de care România este profund interesată".

Memorandumul de înțelegere între Romaero S.A. București și Raytheon Company, de zilele trecute, care va sta la baza colaborării industriale locale pentru Programul Patriot a fost semnat din partea română de directorul general al Romaero S.A., Remus Vulpescu, iar din partea americană de Mike D'Ambrosio, director în cadrul Raytheon.

La eveniment au participat miniștrii Economiei și Apărării, Niculae Bădălău și Gabriel Leș.

 

Lasă un comentariu