65 DE INCULPAȚI ÎN DOSARE DE CORUPȚIE, CONDAMNAȚI DEFINITIV ÎN IUNIE

Distribuie pe:

Peste 60 de inculpați în dosare de corupție, instrumentate de DNA, au fost condamnați în luna iunie prin 28 de hotărâri judecătorești definitive, printre aceștia aflându-se magistrați, un rector și un șef de cabinet al ministrului de Interne.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis ieri, AGERPRES, în cursul lunii iunie, în dosare de corupție instrumentate de procurorii anticorupție, au fost condamnați definitiv 65 de inculpați, iar pedepsele dispuse de judecători față de aceștia variază între 8 ani și 2 luni închisoare și 4 luni cu amânarea pedepsei.

Printre cei condamnați definitiv figurează: un șef cabinet al ministrului de Interne; 2 președinți de consiliu județean; vicepreședinte ANRP; un primar de municipiu; un judecător; un procuror; un avocat; un rector universitate; 4 directori de instituții ale statului (DGASPC, Romsilva etc.); 2 primari de comună.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", precizează sursa citată.

Lasă un comentariu