BACALAUREAT 2019 - REZULTATE FINALE DUPĂ SOLUȚIONAREA CONTESTAȚIILOR

Distribuie pe:

Dintre absolvenții care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie anul acesta, 75,5% au fost declarați promovați (după soluționarea contestațiilor). La nivel național, față de rezultatele inițiale (73,7%), se constată o creștere de 1,8%.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Înscrierea candidaților pentru a doua sesiune se va derula între 15 și 19 iulie. Candidații care promovează examenele de corigențe se pot înscrie în data de 26 iulie. Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfășura între 21 august și 7 septembrie, informează Ministerul Educației Naționale.

În județul Mureș, după soluționarea contestațiilor, procentul de promovabilitate a fost de 62,39%. Au obținut media 10 PURCAR David-Andrei, de la Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș, și ȘTEFAN Ioana, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Lasă un comentariu