CARP MUREȘ VINE ÎN SPRIJINUL PENSIONARILOR!

Distribuie pe:

Din discuțiile purtate cu ec. Ileana Morent, vicepreședintele Asociației „Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor" Târgu-Mureș, cu ec. Mihaly Ramona, contabil șef, și Ștefan Bogat - consilier, am aflat informații extrem de prețioase pentru pensionarii din Târgu-Mureș și localitățile arondate. De reținut că Asociația „Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor" Târgu-Mureș are o experiență de peste 100 de ani, înregistrată - persoană fizică de drept, cu caracter privat nepatrimonial, neguvernamental, apolitic, cu scop caritativ de întrajutorare mutuală și asistență socială. CARP poate fi considerată o asociație voluntară a pensionarilor, nonprofit, fără scop lucrativ, funcționând pe principiul autofinanțării. Foarte important de reținut că vine în sprijinul pensionarilor târgumureșeni, atunci când aceștia sunt încercați de greutăți, cu un sprijin concret, prin acordarea de împrumuturi, în bani, indiferent de vârstă, dacă părinții sau rudele sunt pensionari. Începând cu 1 iunie 2019, împrumuturile se acordă în condiții foarte avantajoase pentru o perioadă de 12 sau 24 de luni, ținând cont de soldul cotizației, care se modifică de la 5 ori până la 8 ori, cu o dobândă de 10 la sută pentru 12 luni și de 9 la sută pentru fiecare an la un împrumut de 24 de luni. Banii se primesc în ziua solicitării împrumutului. Se mai acordă ajutoare nerambursabile pentru cei cu venituri foarte mici și ajutoare de deces în funcție de vechimea pensionarului decedat, în calitate de membru CARP. Ajutoarele respective se acordă familiilor îndurerate din familie. În plus, banii din cotizații depuși la asociație sunt în siguranță și pot fi recuperați de membrii familiei. Pe lângă activitatea de sprijin financiar, pentru pensionari se organizează și activități socio-culturale, care să le facă viața mai frumoasă. De pildă, sunt organizate excursii la prețuri avantajoase. Luna trecută a fost organizată o excursie de trei zile în Banat, cu vizitarea orașelor Timișoara și Arad. În luna august se va organiza o excursie în zona Porților de Fier și alte excursii în funcție de solicitări. Aceste excursii sunt organizate cu sprijinul substanțial al Primăriei municipiului Târgu-Mureș, în ce privește transportul. Pentru doamne, în cadrul asociației funcționează „Clubul Femina", unde se organizează activități cu diferite teme interesante, susținute de specialiști pe domeniile respective. Doamnele își pot petrece aici o perioadă liniștită, recreativă, în măsură să uite de treburile casnice și alte mici necazuri. Este un lucru extrem de benefic să ai cu cine schimba o vorbă, să-ți petreci timpul în preajma cunoscuților, prietenilor… Asociația sprijină Primăria municipiului Târgu-Mureș în organizarea meselor festive pentru pensionari, cu prilejul sărbătorilor.

Tot în asociație găsesc sprijin gratuit pensionarii care au nevoie de consultații juridice, de consultații privind Legea pensiilor. Se acordă discounturi la medicamente și la manopera de stomatologie.

În Asociația pensionarilor din Târgu-Mureș sunt înscriși 9.000 de membri cotizanți, sunt așteptați și pensionarii tineri, sunt bine veniți pensionarii din toate sistemele, dar și persoanele cu calitate de angajat, din Târgu-Mureș și zonele arondate. Doamna ec. Ileana Morent vine cu o experiență îndelungată în munca cu pensionarii, fiindcă, o perioadă, a fost directorul Casei de Pensii Mureș, iar după pensionare, a decis să vină în sprijinul persoanelor cărora le poate face viața mai ușoară. De altfel, tot personalul CARP Mureș se implică cu multă pasiune în această activitate.

 

Lasă un comentariu