CALITĂȚILE MAMELOR ÎN FUNCȚIE DE ZODIE

Distribuie pe:

Astrologica.ro ne prezintă influența astrelor asupra calităților materne, astfel încât mamele să se cunoască mai bine și să acționeze în favoarea scopului lor suprem - fericirea copilului.

Iată ce fel de mame suntem în funcție de zodie:

Berbec - Este ambițioasă, luptătoare, energică și își dorește totul pentru copilul ei, de aceea se și implică în toate lucrurile legate de acesta, nelăsându-le prea multe de făcut celorlalți membri ai familiei. Aceasta și pentru că îi place să dețină controlul și are mari aspirații în ceea ce îl privește pe cel mic.

Însă, uneori, ceea ce își dorește ea pentru copil nu coincide cu dorințele acestuia, așa că nu ar strica să îi ofere puțină libertate de a alege, iar apoi să îl susțină cu tot ce are mai bun, așa cum știm că face. Dacă ar avea mai multă răbdare și nu ar mai fi atât de impulsivă, totul ar fi perfect.

Taur - Răbdătoare, cu picioarele pe pământ, neobosită atunci când e vorba de familia ei, mereu cu zâmbetul pe buze pentru cei dragi, îi va oferi întotdeauna copilului afecțiunea, înțelegerea, siguranța, stabilitatea de care cel mic are atâta nevoie. Fiind o mare iubitoare de natură, își va încuraja copilul către activitățile în aer liber și va petrece mult timp alături de acesta în mijlocul naturii.

Mare atenție la încăpățânarea specifică zodiei, care, atunci când se întâlnește cu încăpățânarea caracteristică copilului, va provoca scântei. Va fi care pe care! Și încă o atenționare: prea mult răsfăț strică!

Gemeni - Veselă și deschisă, este cel mai bun partener de discuții pentru copilul său. Îl va asculta cu atenție, îi va cere detalii, îi va expune părerile sale, îi va oferi sfaturi, dar va trebui să învețe când să se oprească, altfel riscând să devină un pic cicălitoare.

Dornică ea însăși să învețe mereu ceva nou, îi va insufla și celui mic această dorință. Datorită umorului său debordant, în casa sa va fi mereu o atmosferă veselă. Visătoare incurabilă, va trebui din când în când să revină cu picioarele pe pământ și să impună reguli copilului.

Rac - Sensibilă, grijulie, dedicată trup și suflet familiei și mai ales copilului, va fi mereu acolo când acesta va avea nevoie de ea și va face tot ce se poate pentru binele acestuia. Extrem de protectoare, are adesea tendința să exagereze, de aceea ar fi bine să învețe că nu își va putea cocoloși puiul la nesfârșit, trebuie să îl lase să se maturizeze, să învețe din propriile greșeli.

Va veni o vreme când cel mic va fi mare și va pleca din casa părintească, așa că trebuie să fie pregătit pentru această schimbare.

Leu - Copilăroasă, va fi partenerul de joacă ideal pentru copilul său, știind cum să coboare la nivelul acestuia și cum să îl distreze. Strălucitoare, mândră, îi place să iasă în evidență, de aceea există riscul să îl domine pe cel mic, iar acesta să se simtă un pic în umbra mamei, stingher, temător, neștiind ce să facă.

Va trebui să găsească o cale de mijloc, să nu își piardă din strălucire, dar, în același timp, să se dedice copilului, să îi insufle încredere și să îl facă să se simtă cel mai important.

Fecioară - Extrem de organizată și atentă la fiecare detaliu, nu se va abate de la regulile de disciplină și va dori să îi ofere copilului său o educație ca la carte. Ipohondră și obsedată de curățenie, va dezinfecta cam toate obiectele din preajma copilului. Extrem de logică, obiectivă, critică, va analiza totul în ceea ce-l privește pe cel mic, părând, de multe ori, rece în ochii copilului.

Trebuie să înțeleagă că viața nu e numai logică și disciplină, iar copilăria copilului său trebuie să fie cea mai frumoasă perioadă pentru acesta, plină de zâmbete, joacă, voie bună și dragoste necondiționată din partea mamei.

Balanță - Extrem de calmă, pacifistă, va dori să își educe copilul cu vorba bună, fără pedepse, fără voci ridicate, fără interdicții. Bineînțeles, în toată această atmosferă zen, există riscul de răsfăț, copilul poate înțelege greșit că are voie orice, așa că puțină fermitate nu ar strica.

Echilibrată din fire, mama Balanță va ști când să fie alături de copilul său, dar și când să îi ofere spațiu să crească, să se dezvolte, să pornească pe cont propriu.

Scorpion - Intuitivă, va simți mereu ce se întâmplă cu cel mic și va ști cum să acționeze pentru a rezolva toate problemele. Hotărâtă, are tendința să ia decizii în numele copilului, însă ar fi bine să îl asculte și pe acesta. Iubitoare de discuții profunde, va aborda subiecte serioase pe care le va întoarce pe toate părțile alături de juniorul său.

Va tinde să îl supraprotejeze, de aceea va trebui să învețe când să se oprească. Dacă cineva îi supără copilul, poate fi extrem de răzbunătoare.

Săgetător - Optimistă incurabilă, îi va insufla și copilului această trăsătură care îl va ajuta enorm în viață: când ești optimist, totul pare mai frumos și mai bun. Veselă și pusă mereu pe șotii, va fi o mamă-copil, cea mai bună prietenă pentru copilul său. Se vor distra la nebunie împreună, spre deliciul celui mic.

Totuși, ar fi bine să nu uite că, uneori, trebuie să intre în rolul de adult serios, care să stabilească anumite limite pentru copilul său.

Capricorn - Extrem de serioasă, mama Capricorn se va ambiționa să împace și familia (copilul) și cariera. Și, cu ambiția-i cunoscută, va reuși. Responsabilă, va dori să îi ofere copilului toate condițiile pentru a-și împlini visurile. Ca să profite din plin de timpul său, trebuie să învețe să nu se piardă în detalii.

Dacă va reuși să nu se mai streseze din orice și să nu fie chiar atât de strictă, totul va fi perfect.

Vărsător - Nonconformistă, mama Vărsător nu va merge pe cărări bătătorite. Ea își va încuraja copilul să schimbe direcția și să își urmeze calea, oferindu-i toată libertatea de care are nevoie. Însă tocmai de aici pot apărea micile probleme: prea multă libertate, de la o vârstă fragedă, îl poate bulversa pe cel mic, acesta neștiind încotro să se îndrepte.

Angajată în fel de fel de proiecte, mama Vărsător ar trebui să lase totul uneori și să se concentreze doar pe copilul său, care, mai ales la început de drum, are nevoie de încurajări.

Pești - Fire artistică, sensibilă, mama Pești va crește un mic artist, căruia îi vor plăcea muzica, teatrul, poezia, dansul. Va apela la fel de fel de jocuri doar de ea știute pentru a dezvolta imaginația copilului.

Pentru că în casa mamei Pești va fi mai mereu o atmosferă de poveste, n-ar fi rău ca, din când în când, toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ, în lumea reală. Spre binele tuturor!

Toate mamele sunt perfecte, însă există mame care se descurcă mai bine în această postură și altele care trebuie să lucreze ceva mai mult pentru a face față situațiilor dificile.

 

Lasă un comentariu