„ELECTORATUL PSD-ALDE ÎL VALIDEAZĂ PE TĂRICEANU DREPT CANDIDAT LA PREZIDENȚIALE"

Distribuie pe:

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni că electoratul PSD-ALDE îl „validează" pe Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat al acestei coaliții la alegerile prezidențiale.

El a precizat după ședința Biroului Politic Central al ALDE că în cadrul reuniunii s-a discutat despre candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale, într-o „largă majoritate", exprimându-se dorința ca acesta să fie candidatul partidului pentru Președinția României.

„De altfel, pot să vă spun, fără să nominalizez vreun sondaj de opinie, că ele converg în a indica drept singur contracandidat cu șanse reale de câștig pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu pentru actualul președinte Klaus Iohannis. Așadar, electoratul coaliției PSD-ALDE îl validează pe Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat al acestei coaliții. Sper ca și colegii noștri din PSD, în virtutea înțelegerilor pe care le-am avut, să ia act de această dorință a electoratului, nu numai ALDE, ci și PSD. Noi nu ne-am derulat încă toate procedurile interne. Până la sfârșitul lunii vom avea o astfel de procedură, în care să validăm candidatura domului Călin Popescu-Tăriceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar, sigur, cu recomandarea explicită ca și colegii noștri din PSD să ia act de acest lucru și Călin Popescu-Tăriceanu să fie candidatul întregii coaliții", a afirmat Vosganian.

Comitetul Executiv Național al PSD a votat, luni, să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale.

Lasă un comentariu