„NU AM DECIS REMANIEREA PENTRU CĂ AȘA VREA PREȘEDINTELE IOHANNIS; AȘA CRED CĂ GUVERNUL VA FI MAI CREDIBIL"

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă, președinte al PSD, a declarat, luni, că a luat decizia de remaniere a miniștrilor de Interne și Externe „nu pentru că așa vrea președintele Iohannis", ci pentru că așa crede că Guvernul „va avea mai multă credibilitate, mai multă încredere".

„Am văzut în spațiul public că a apărut această informație a unor binevoitori că am luat aceste decizii de schimbare la MAI și MAE, ca urmare a solicitării președintelui Iohannis. Dacă era să procedez după această gândire, veneam de fiecare dată cu miniștri care erau acceptați de domnul Iohannis repede, nu aveam atâtea blocaje la Guvern de fiecare dată atunci când am venit cu o propunere de ministru. Dacă făceam acest lucru nu aveam de fiecare dată o nevoie de a modifica candidații pentru un anumit portofoliu. Deci, menționez încă o dată, subliniez, nu am luat această decizie pentru că așa vrea președintele Iohannis, am luat această decizie pentru că așa cred eu că acest Guvern va avea mai multă credibilitate, mai multă încredere și că acolo unde simt că lucrurile pot merge mai bine voi face modificări pe viitor", a afirmat Dăncilă, într-o conferință de presă, la finalul ședinței conducerii PSD.

Ea a adăugat social-democrații sunt „în luptă" cu Iohannis pentru alegerile prezidențiale. „Deci, dacă îmi asum ca președinte al partidului să obțin un anumit rezultat în alegerile prezidențiale, cu siguranță nu trebuie să fac jocul adversarului politic în această campanie, ci trebuie să-mi întăresc partidul, să-mi întăresc Guvernul, să-mi întăresc poziția în coaliția de guvernare. Deci, aceste lucruri care au apărut în spațiul public sunt total neadevărate, nu sunt pliate pe realitate", a explicat liderul PSD.

Dăncilă nu a dorit să detalieze motivele schimbării din funcție a lui Carmen Dan, dar a completat că-și dorește o eficiență mai mare în activitatea guvernamentală.

„Nu am să detaliez motivele, am să repet ceea ce am spus înainte. Îmi doresc o eficiență mai mare în activitatea guvernamentală, îmi doresc un Guvern în care miniștri să aibă mai multă implicare și să dea un grad de încredere în acest Guvern mult, mult mai mare. Nu vreau să ies în fața presei, a opiniei publice și să fac analiza activității doamnei Carmen Dan sau a altor miniștri pe care-i vom schimba", a precizat Viorica Dăncilă.

Potrivit prim-ministrului, în cazul schimbării de la MAI, argumentele sale sunt legate de percepția publică a acestui minister. „Vreau să dau mai multă credibilitate acestui minister și pentru că eu cred că aici trebuie să avem o schimbare pentru a lucra mult mai bine în cadrul acestui minister. Nu-mi cereți să dau detalii din interiorul ministerului", a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă evenimentele din 10 august 2018 reprezintă o greșeală în activitatea ministrului, premierul a răspuns: „Am spus că percepția publică legată de MAI și la ALDE legată de MAE nu este una foarte bună în acest moment".

„Pentru mine, ca și prim-ministru, este important ca percepția legată de fiecare ministru în parte și, bineînțeles, percepția de ansamblu pentru Guvernul României trebuie să fie una pozitivă. Acest lucru nu mi-l va dicta strada, fiecare are dreptul să protesteze pentru anumit lucru, sunt dispusă să ascult nemulțumirile celor care protestează, dar, eu cred că, în calitate de prim-ministru, trebuie să aduc în Guvern oameni care au un grad de credibilitate mult mai mare, oameni care au multă experiență și care pot aduce plusvaloare Guvernului", a susținut Viorica Dăncilă.

Lasă un comentariu