PRECIZĂRI

Distribuie pe:

Având în vedere acuzațiile nefondate apărute în spațiul public cu privire la rezultatul afișat la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, la proba scrisă - disciplina limba și literatura română, al unei absolvente de clasa a XII-a, care inițial a obținut nota 3.95, iar în urma contestației a obținut nota 7.90, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș vine cu următoarele precizări:

Toate lucrările elevilor, absolvenți ai clasei a XII-a din județul Mureș, au fost evaluate într-un alt județ, în conformitate cu art. 8, alin. (12) din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat-2011, aprobată prin OMECTS nr. 4799/31.08.2010, conform OMEN nr. 4830/2018; Comisia județeană de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, a respectat toate prevederile legislative, metodologiile și procedurile referitoare la acest examen național.

În consecință, considerăm că orice acuzație adusă Inspectoratului Școlar Județean Mureș cu privire la evaluarea lucrărilor absolvenților din liceele mureșene este nefondată, deoarece în județul Mureș au existat centre de examen pentru bacalaureat, nu au existat centre de evaluare pentru elevii claselor a XII-a din județul Mureș.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș se delimitează în totalitate de acuzațiile aduse în mediul virtual și pe rețelele de socializare cu privire la această situație și consideră regretabil și nedrept gestul de a lansa astfel de afirmații la adresa unei instituții județene care veghează la corectitudinea și obiectivitatea actului educațional.

Lasă un comentariu