BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE ALE CAISELOR

Distribuie pe:

Aflați în plin sezon al caiselor, putem profita de aceste fructe parfumate, care conțin vitamine, minerale și antioxidanți, consumul lor fiind indicat și copiilor cu vârsta de peste 8 luni.

Caisele sunt ideale pentru copii, deoarece combat anemia prin carență de fier, participând la formarea hemoglobinei. Copiii au, de obicei, mici probleme de constipație, iar caisele le vin în ajutor, căci au un ușor efect laxativ și asigură un tranzit normal datorită fibrelor din compoziție.

Printre efectele benefice asupra sănătății, ale caiselor, se regăsesc efectul revigorant, combaterea asteniei, a oboselii, a stresului și a insomniilor. Scad colesterolul rău, responsabil cu apariția bolilor de inimă, a hipertensiunii și a accidentului vascular.

Totodată, stimulează regenerarea ficatului și ajută la detoxifierea acestuia, iar consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism. Caisele reduc riscul de cancer, grație antioxidanților care neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi, iar prin conținutul ridicat de betacaroten îmbunătățesc vederea și previn cataracta. 

Lasă un comentariu