CÂTEVA VEȘTI PROASTE ȘI UNA BUNĂ DE TOT!

Distribuie pe:

La o primă ochire, se pare că bolta Uniunii Europene, în noua sa configurație, nu va fi deloc senină, ba, dimpotrivă: nici nu și-au intrat “în pită”, că, deja, noile căpetenii de la Bruxelles și Strasbourg dovedesc, cu prisosință că, vorba poporului, “sunt mai aproape dinții decât părinții”, preocupați, cu alte cuvinte - după cum s-a văzut cu ochiul liber -, de împărțirea cașcavalului, nu de problemele celor peste 500 de milioane de europeni pe care îi vor păstori, cu înțelepciune, în următorul cincinal, trasându-le tot felul de directive și recomandări facultative. Au fost lăsate deoparte eleganța, bunele maniere, vorbele de fier-beton, frumos poleite în staniolul ipocriziei (vezi măreața “Declarație de la Sibiu” - “vom apăra o singură Europă”, “vom rămâne uniți la bine și la greu”, “vom respecta principiul echității” și alte baliverne), “catindații” spurcându-se reciproc și aruncându-și sudălmi dintre cele mai grele. Domnii și-au descheiat nasturele de sus al cămeșii, de li se bălăngăneau cravatele încoace și încolo, li se zbârlise părul de pe chelie, doamnelor le curgea rimelul pe față, coafura li se făcuse harcea-parcea... (Măi, dar parcă eram în Parlamentul de la București, mai lipsea doar celebra #-tagistă Angi, să se dea cu... proeminența dorsală de dușumea. O europarlamentară britanică (Ann Widdecombe) și-a ieșit din proverbialul “calm englezesc” și a răcnit la noul legislativ european: “Londra s-a săturat să fie oprimată de Bruxelles. (...) De aceea pleacă Marea Britanie. Nu contează în ce limbă spun, noi plecăm și suntem bucuroși să plecăm”. Manfred Weber s-a zborșit și dânsul la toată lumea: “Au fost discuții secrete și tratative noaptea târziu în cadrul cărora axa Macron-Orban a avut câștig de cauză. Axa Macron - Orban și forțe puternice m-au blocat. Aceasta nu este Europa pe care o vreau eu și voi continua să lupt pentru democratizarea ei”. Șocat de ce a găsit la Bruxelles, unul dintre noii europarlamentari, tânărul Magid Magid, a scris un articol (politico.eu) în care declară că se simte păcălit, constatând că, în loc să dea peste “un spațiu vibrant, plin de activitate”, și-a dat seama, în doar câteva zile, că pe agenda europarlamentarilor nu figurează schimbarea în bine a vieții cetățenilor: “Aproape nimeni de la Bruxelles nu are vreo idee ce înseamnă cu adevărat Uniunea Europeană - în afară de steag și imn - și, mult mai important, încotro se îndreaptă. Îi includ aici și pe liderii UE și pe înalții oficiali care se târăsc fără suflet pe coridoarele puterii”.

O veste proastă, așadar, ar fi că după toate probabilitățile, profeția celor de la Bloomberg se va împlini: în doi-trei ani, Europa va deveni un “spectacol de groază” din cauza relațiilor “toxice” dintre Merkel și Macron. Traian Băsescu a spus-o și mai clar, ca să înțeleagă tot vaporeanul: “Merkel și Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul UE (...) Franța și Germania izolează estul Uniunii Europene și prin respingerea oricărei nominalizări de est european pentru funcțiile de conducere a UE”. Cu alte cuvinte, UE înseamnă, practic, Franța și Germania (cu un discret ocol prin Rusia, zicem). Iată un diagnostic exact, pentru care dl Băsescu, în noua sa calitate de europarlamentar, ar merita iertat în proporție de 0,01% pentru toate prostiile și porcăriile pe care le-a comis, ca președinte, în 10 ani.

“În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE.... UE, ca o imensă moșie personală...”, a scris pe Facebook, și dl Tăriceanu, care, pentru aceste vorbe, merită și dânsul iertat (tot în proporție de 0, aproape nimic %) pentru că, la o adică, n-ar exclude o mică apropiere de dl Ponta și de partidulețul acestuia, ca să candideze la prezidențiale.

“Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)” a mai precizat dl Tăriceanu într-un P.S. la postarea cu pricina.

A propos de funcții de conducere în UE: România, de bine ce a știut să negocieze dl Klaus Iohannis,

s-a cam ales cu praful de pe tobă - ici, colea, câte un membru supleant în nu știu ce comisie, un comisar fără portofoliu în alta, câțiva conțopiști absolvenți de facultăți pe internet etc... Să nu fim răi, totuși: dl  Dacian Julien Cioloș s-a ales cu funcția de președinte al Renew Europe (“Să reînnoim Europa”), despre care aflăm că este un nou grup de centru din Parlamentul European, din care face parte și formațiunea lui Emmanuel Macron, “În Mișcare”, după ce Nathalie Loiseau, lidera deputaților de pe lista pro-Macron, a renunțat la candidatură. Dl Julien devine, iată, un fel de purtător de tașcă al dlui Emmanuel. Ți-e și milă...”(...) Începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”, a scris dl Cioloș pe Facebook. Ptiu, să ne scuipăm în sân: Doamne și ferește, de așa viitor!

O altă veste proastă, dar proastă de tot, este dl F. Bonhert, contracandidatul dnei Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, a dat asigurări că nu s-a retras din cursă, așa cum s-a vehiculat în presa din România, ba, dimpotrivă, se bucură de o masivă susținere. Ce păcat! Taman când speram că dna LCW se duce să facă ordine printre corupții din Europa, să mai “înhațe” vreun ticălos ca dl Toni Greblă, care “cultivă” struți (sau capre?) ca să-i expedieze, pe șest, cu trotineta electrică, la Moscova, uite că lucrurile se complică, iar între timp, “secția de elită”(mândria DNA-ului) a ajuns “grup infracțional organizat”, ce trist. Păcat, mare păcat, pentru că Europa, în noua sa formulă, chiar ar merita-o pe dna Kovesi...

În sfârșit și vestea cea bună: după furtuna din Grecia (unde, din păcate, doi români au decedat și un al treilea a ajuns la spital), dl Iohannis n-a stat pe gânduri (ca de obicei), ci l-a rechemat pe ambasadorul României din Republica Elenă, sfădind întregul Consulat pentru lipsă de implicare. Foarte bine: ambasadorii să se învețe minte, pe viitor să nu mai permită producerea de furtuni, inundații, tornade și alte dezastre naturale! Dacă cumva, se iscă vreun vânticel, taman în 10 noiembrie a.c. și nu se poate duce diaspora să voteze sau, Doamne ferește, se ia curentul și pică internetul taman la autoreproducerea electronică a voturilor?!

Lasă un comentariu