CE SE ÎNTÂMPLĂ CU “FIRMA TA”? POFTIȚI ȘI PE LA OSIM!

Distribuie pe:

Nu mai departe de două săptămâni, întregul arsenal mass media anunța, cu mare surprindere și contrariată, faptul că un individ oarecare, și pe deasupra și ungur, a luat dreptul Bisericii Ortodoxe, de a edita și comercializa pliante, fotografii, ilustrate cu imaginea și numele Arsenie Boca, supranumit și Sfântul Ardealului. Individul în cauză se numește Molnar, este român din Oradea și locuiește în prezent în Ungaria, orașul Kecskemét. Fapta lui este pe deplin legală, și meritul acestuia este că s-a trezit cu o secundă înaintea prelaților Bisericii Ortodoxe, adresându-se Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, pentru a-i acorda un certificat de protecție pentru această afacere. Eliberându-i în mod legal acest certificat, cetățeanul în cauză a devenit, prin firma sa, singura persoană care are acest drept de a tipări și edita pliante, fotografii și ilustrate pe care figurează numele acestui sfânt.

A încercat Biserica Ortodoxă prin toate mijloacele legale să împiedice hotărârea OSIM, dar n-a reușit, nici în urma intervențiilor pe plan extern. Acum proprietarul mărcii protejate pretinde sume fabuloase pentru a fi inscripționat numele Arsenie Boca.

Cam așa stau lucrurile într-o societate concurențială. Cine-i primul în timp, e mai tare în drept. Mulți deținători de firme, sau care au mărci înregistrate, dar expirate, întârzie să și le reînnoiască, expunându-se pericolului de “a-i sufla altcineva” marca, iar cei care-și încep o afacere, neglijează în a și-o proteja, amânând să se adreseze OSIM. Paza bună înlătură primejdia rea, nu-i așa?

Insistăm asupra acestui subiect, pentru că sunt numeroase firmele din județ care se expun unor asemenea neplăceri, cu consecințe neprevăzute, adică riscând să li se interzică funcționarea.

Oficiul nostru din Târgu-Mureș, aflat sub patronajul Asociației Investitorilor, cu competențe în acest domeniu, este deschis permanent pentru orice problemă în domeniul protecției proprietății intelectuale, cât și al protejării acesteia (mărci, denumiri, logo-uri, brevete de invenții etc.).

Cei interesați se pot adresa oficiului nostru, cu sediul în Târgu-Mureș, str. Henri Coandă nr. 1, iar informațiile se pot cere și prin telefon, la nr. 0365.806.829.

 

Lasă un comentariu