CONDUCEREA PSD SE REUNEȘTE MARȚEA VIITOARE PENTRU A DECIDE PROPUNEREA DE CANDIDAT LA PREZIDENȚIALE

Distribuie pe:

Conducerea PSD se reunește marțea viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru a decide propunerea de candidat la alegerile prezidențiale, care urmează să fie validat în cadrul unui congres al partidului anunțat pentru data de 3 august, au precizat, pentru AGERPRES, surse politice.

Aceleași surse au menționat că, marți, o primă reuniune social-democrată va fi a Biroului Permanent al PSD, începând cu ora 11.00, urmată de o ședință a Comitetului Executiv Național al partidului, programată pentru ora 12.00.

Președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat săptămâna trecută că, în cazul în care partidul îi va cere, va candida la alegerile prezidențiale, dar, “în acest moment, opțiunea sa este de a merge în spatele altui candidat”.

“Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu, ca prim-ministru, președinte al PSD, îl voi sprijini cu toate forțele, cu tot partidul, astfel încât să câștige alegerile prezidențiale, dar nu vreau să se creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul, dar, în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. Pentru noi este important să mergem cu persoana care are încrederea partidului, care va fi susținută de către toate organizațiile, care va crea acel val de încredere de care vorbim, atât din partea membrilor noștri, simpatizanților noștri, dar și a altor cetățeni, pentru că eu sper într-un scor bun”, a afirmat Dăncilă la DC News, întrebată dacă nu ar fi normal ca președintele PSD să fie și candidatul partidului la prezidențiale, chiar dacă exercită funcția de prim-ministru.

 

Lasă un comentariu