AVOCATUL POPORULUI: 10 PETIȚII PRIMITE PE CODUL ADMINISTRATIV PENTRU SESIZAREA CCR

Distribuie pe:

Avocatul Poporului examinează prevederile Codului administrativ conținute în OUG 57/2019, iar concluziile analizei de constituționalitate vor fi comunicate atât petenților, cât și societății civile.                      

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, Avocatul Poporului a primit, până în prezent, 10 petiții, atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice, având ca obiect sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor OUG 57/2019 privind Codul administrativ.

“Avocatul Poporului examinează constituționalitatea actului normativ criticat, din perspectiva rolului său constituțional de apărător al drepturilor și libertăților persoanelor”.

Concluziile analizei de constituționalitate vor fi comunicate atât petenților, cât și publicului.

Guvernul a adoptat, pe 25 iunie, Codul administrativ. Ulterior, pe 3 iulie, Guvernul a venit cu o serie de modificări la Cod privind anumiți termeni și anumite proceduri, ca urmare a observațiilor din avizul primit de la Consiliul Legislativ. Pe 5 iulie, OUG privind Codul administrativ a fost publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu