CUM POT FI COPIII SCOȘI DIN CASĂ? BĂLĂCEALA ÎN NOROI SAU APROPIEREA DE NATURĂ!

Distribuie pe:

Profesorii unei școli din Australia s-au gândit că îi pot dezlipi pe școlari de calculatoare, scoțându-i în natură. Astfel, o zi pe săptămână, cei mici au programate activități în aer liber, sub supravegherea profesorilor, evident!

Însă, nu este vorba despre orice fel de activități, cum ar fi fotbalul sau alte sporturi, ci despre... joaca într-o groapă plină cu noroi!

“Joaca în noroi sau joaca în țărână este ceva natural, este ceva înnăscut pentru copiii noștri. Este vorba despre rezolvarea unor probleme, despre supoziții, despre ce observăm privindu-i pe copii de la distanță.

Chiar profesorii sunt cei care îi ajută pe elevi să își pregătească groapa cu pământ, peste care toarnă apă, apoi îi încurajează să țopăie și să se rostogolească în mocirlă. Scopul final este să îi facă pe cei mici să îndrăgească mai mult ieșirile în natură.

Tot mai mulți copii petrec tot mai mult timp în casă, iar consecințele sunt cu adevărat îngrijorătoare. Beneficiile de a-i scoate pe cei mici afară sunt dovezi clare, în întreaga lume, ale jocurilor în aer liber și ale educației în mijlocul naturii”, a declarat dr. Janet Dyment, expert în educație, citat de pro.tv.ro.

Concluzia este că puștanii se distrează de minune și, în plus, și dascălii au de câștigat, aceștia observând mai ușor abilitățile elevilor, pe care le-ar fi trecut altfel cu vederea, în clasă.

Singurii nemulțumiți ar putea fi doar părinții, care își văd odraslele murdare de noroi din cap până în picioare...

Lasă un comentariu