PATRIA ȘI POPORUL, NU SUNT DE... VÂNDUT!

Distribuie pe:

* “Patria este pământul plămădit cu sângele și întărit cu oasele înaintașilor. Pentru ca să fie Patrie, trebuie mai întâi să fie religia strămoșilor, sfânta cuminicătură a sufletelor calde, adorație a acelora care au fost și nu mai sunt decât țărână și oase.”

Barbu Ștefănescu Delavrancea (1858-1918), scriitor, dramaturg, orator, critic român

***

* “Nu, nu suntem popor din flori, nici nu ne putem resemna să fim un popor de slugi! Când oare ne vom asuma tragicul destin al neamului nostru? Când ne vom elibera de complexele provinciale și atitudinea plecată, timorată, de cetățeni de mâna a doua a unei Europe amnezice și paricide, care a uitat sau nu vrea să recunoască legăturile de sânge cu strămoșii noștri întemeitori ai Ilionului tracic, și care-și reneagă identitatea și rădăcinile creștine, răsăritene? O Europă mercantilă și seculară, care-și înțelege unirea ca pe o comunitate fără comuniune, întemeiată doar pe interese, nu pe dragoste și moștenire creștină. O Europă fără Dumnezeu, fără biserici și fără Biserică - singura comunitate cu adevărat universală”.

Victor Socaciu (1953-) “Mereu cu Dumnezeu”, cantautor de muzică folk, realizator de emisiuni TV, fost parlamentar

***

* Nu vindeți pământul Țării la o lume căpcăună

Nu mai vindeți, nu mai vindeți iarăși Țarina Străbună!

Nu ne vindeți orizontul, nu vindeți apa din râu

Nu ne vindeți codrul verde, nici lanurile de grâu.

Nu vindeți livezi și sate nici la regi, nici la nebuni

Nu vindeți văi și fânețe stolurilor de tăuni!

Nu ne vindeți, nu ne vindeți, generali și amirali,

C-ați distrus Armata Țării, eu v-acuz drept criminali,

NU ne vindeți, nu ne vindeți nici Ogorul, nici Mormântul,

Trădătorilor de Țară, nu v-ar mai răbda pământul!

NU ne vindeți, nu ne vindeți Istoria și Trecutul

Ne-ați înstrăinat avutul.

Nu ne vindeți, nu ne vindeți Senatori la venetici

Din apărători de Țară, ne-ați devenit inamici.

Nu vindeți Aurul Țării la negustori și zevzeci

Nu ne vindeți, nu ne vindeți, eu v-am condamnat pe veci!

Nu ne vinde, nu ne vinde, Parlamentar Impostor

Ai trădat o Națiune, și-ți bați joc de un popor

Ne-ai vândut averea Țării clanurilor din Apus

Joci mereu o carte dublă, când Diavol - când cel de sus.

Ciucă Virgil, New -York - Din volumul “Execuția”

P.S.

Popor Transilvan! Parlamentari ardeleni! Mare atenție la Kelemen Hunor și liota sa udemeristă. Au devenit un real pericol pentru noi. Este cazul să nu mai dormim liniștiți. Ultra-revizionistul Orban hungarorum pune stăpânire și pe presa maghiară din Ardealul Românesc, ceea ce este un lucru foarte grav. O să vedeți mai târziu. Acum, când țara noastră trece prin mari frământări, ei tac și ne lucrează pe la spate. Prind tot felul de timpuri parlamentare unde pe ascuns obțin de la marii mahări lași din guvern, tot ce vor ei. A se vedea Cheile Bicazului, unde s-au grăbit să-i schimbe și numele, iar în administrația locală folosirea limbilor conlocuitoate minoritare și acolo unde ei sunt sub 20% din totalul populației. Noi vrem să uităm trecutul dureros și pentru unii și pentru alții, dar ei nu și nu! Vă aduc aminte ceea ce spunea într-o carte fostul președinte al Ungariei, Arpad Gonsz: “Dacă ar fi să moară și ultimul ungur, Ardealul tot al ungurilor va fi!”. Rugăm și pe mai-marii Bisericii Unite cu Roma să intervină pe lângă “omul păcii Papa Francisc”, pentru a le spune supușilor “frați unguri catolici” din Harghita și Covasna că nu este tocmai creștinește ceea ce gândesc și fac, că ei nu sunt pe drumul lui Hristos, ci sunt pe drumul care duce la Mamona. Hristos a spus tuturor: “Pacea mea am adus vouă. Pacea mea las vouă. Să vă iubiți unii pe alții așa cum v-am iubit eu. Întru aceasta vor cunoaște oamenii că voi sunteți ucenicii mei!”.

Lasă un comentariu