“AVEM DATORIA SĂ DUCEM MAI DEPARTE TRADIȚIILE”

Distribuie pe:

Spectacolul de gală al laureaților și invitaților speciali ai Concursului Național de Folclor pentru Tineri Interpreți, “IN MEMORIAM VASILE CONȚIU” a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Râciu, pe scena special amenajată în aer liber, în cadrul Târgului anual de Sf. Ilie, prezentator fiind Mihai Nașca.

Astfel, cei prezenți la târgul de Sf. Ilie, organizat anual de Primăria și Consiliul local al comunei Râciu, au putut asista la recitaluri susținute de Ansamblul “Comlodul” din Sânmărtinu de Câmpie, Ansamblul “Mugurașii” din Șincai, Asociația Culturală “Flori de pe Mureș”. În spectacolul de gală au fost Ioan Naste, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, Maria Sântean-Faghiura și Teodor Sântean, Anca Manoilă, Marian Suciu, Iulia Bucur-Roman, Valerica Ianoși-Marian, Costi Dumitru, Moldovan Emil, Moldovan Cristina, Ansamblul Folcloric “Plaiuri Noșlăcane” - jud. Alba.

“Mă adresez celor bătrâni. Nu mai e târgul cum a fost pe vremea noastră, a copilăriei noastre: adică cu fiecare sat, fiecare comună cu ceterașii lor, cu jucăușii lor. Pretențiile nu erau foarte mari, dar oamenii erau foarte fericiți. Cred că, pe viitor, tinerii vor putea să ducă mai departe tradiția”, spunea Ioan VASU - primarul comunei Râciu.

“Astfel de evenimente, de festivaluri ar trebui încurajate pentru că în mediul rural, la țară, s-au cam pierdut tradițiile, iar noi avem datoria să le ducem mai departe. Prin astfel de evenimente putem păstra vii portul popular, tradiția populară și cântecul popular”, preciza consilierul local Ciprian Alin Belean.

Lasă un comentariu