CACAO REDUCE DUREREA PERSOANELOR CU SCLEROZĂ MULTIPLĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford Brookes, citați de descopera.ro, susțin că pacienții cu scleroză multiplă care consumă în fiecare zi, timp de șase săptămâni, câte o cană de cacao sunt mai puțin obosiți, iar durerile li se ameliorează.

“Scleroza multiplă este una dintre cele mai comune boli autoimune care afectează sistemul nervos. Această afecțiune afectează de două ori mai multe femei decât bărbați, iar în majoritatea cazurilor, pacienții se confruntă cu stări de oboseală, dureri, pierderea mobilității și apariția problemelor de vedere. Afecțiunea apare atunci când sistemul imunitar este afectat și atacă sistemul nervos.

Efectul benefic al consumului de cacao se datorează flavonoidelor, care se regăsesc în cacao și care au proprietăți antiinflamatorii.

În studiul nostru, am împărțit 40 de persoane, recent diagnosticate cu scleroză multiplă, în două grupuri. Primului grup i s-a cerut să consume o cană de cacao în fiecare zi, timp de șase săptămâni, alături de lapte de orez. Pacienților li s-a mai cerut să aștepte 30 de minute înainte de administrarea medicamentelor sau înainte de a mânca sau bea altceva.

Nivelul de oboseală a fost analizat de-a lungul studiului, iar persoanele care au consumat cacao în fiecare zi trebuiau să evalueze nivelul de oboseală pe o scară de la 1 la 10, în fiecare zi, în intervalul orar 10-15 și 20. De asemenea, au fost măsurate și activitățile fizice, cu ajutorul unui pedometru.

După șase săptămâni, s-a putut observa o mică îmbunătățire la 11 dintre pacienții care au consumat cacao, aceștia reușind să meargă mai mult.

Scleroza multiplă este imprevizibilă și diferită pentru fiecare pacient, de aceea sunt necesare mai multe date pentru a observa legătura dintre produsele lactate și modul în care pot ajuta persoanele cu scleroză multiplă să își amelioreze simptomele pe viitor”, explică oamenii de știință britanici. 

Lasă un comentariu