“ORDONANȚELE DE URGENȚĂ TREBUIE RESTRICȚIONATE STRICT LA SITUAȚIILE DE URGENȚĂ”

Distribuie pe:

Liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a declarat marți că ordonanțele de urgență trebuie limitate strict la situațiile de urgență.

“Aș vrea și eu să subliniez - și m-a surprins plăcut că UDMR gândește în chestiunile acestea aproape la fel ca noi - că problema ordonanțelor de urgență despre care noi am discutat la ultimele două revizuiri ale Constituției, și atunci nu a sprijinit nimeni ce am propus noi, trebuie într-adevăr restricționată strict la situațiile care cu adevărat necesită o urgență, nu la situațiile ca până acum, în care o ordonanță de urgență repara greșelile făcute în ordonanța de urgență anterioară. Lucrul acesta trebuie să îl facem, și aici trebuie modificată Constituția în acest sens. Ordonanțele de urgență trebuie restricționate strict la situațiile de urgență”, a afirmat Pambuccian, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

El a pledat și pentru o soluție privind votul electronic, astfel încât acesta să fie direct, secret și universal.

Liderul deputaților minorităților naționale a menționat că în privința Acordului Politic a existat unanimitate în cadrul grupului.

“În legislatura aceasta au fost foarte puține momente în care în grupul nostru parlamentar să existe unanimitate, foarte puține. Este un grup compus din 18 organizații, una dintre ele reprezentând chiar două minorități, fiecare dintre ele având propriul său parcurs. Iată că reprezentantul uneia dintre organizațiile noastre, continui să vă consider așa, a reușit lucrul acesta, a reușit să obțină printr-un document pe care ni l-a propus o asemenea unanimitate. Unanimitatea este în jurul principiilor prezentate în prezentul pact și în jurul acțiunilor prezentate aici”, a spus Pambuccian.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, au semnat marți, în prezența președintelui Klaus Iohannis, Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

 

Lasă un comentariu