„INVAZIA" HOȚILOR ȘI INFRACTORILOR!

Distribuie pe:

În societatea românească de azi hoția, tâlhăriile și crimele constituie o plagă socială deosebit de periculoasă. Furtul din locuințe, spargerile de case sunt infracțiuni cu un pericol foarte ridicat, pe lângă pagubele pricinuite, lezează grav viața, integritatea corporală și sănătatea victimelor. Cetățenii sunt prăduiți și furați ziua și noaptea, mai ceva ca în vestul sălbatic. Se fură pe străzi, șosele, din autoturisme, de la familii și bătrâni omorâți în propriile lor case. Hoții intră și ies din pușcării ca ciupercile după ploaie. În țara noastră, mai mult ca oricând au loc tâlharii și jafuri de tot felul, crime odioase, spargeri de case nemaiîntâlnite în istoria țării.

Televiziunile, presa și radioul ne dezvăluie zilnic astfel de cazuri revoltătoare. Se fură din bănci, din gări, din trenuri, din locuințe, magazine, magazii, piețe și din buzunare. Hoți aflați pe trotuare, la

ATM-uri, în stațiile de autobuz și tramvaie, hoți de camioane, hoți de cereale și legume care nu se sfiesc să „intervină" pe timp de noapte. Hoți peste tot, hoți specializați, profesioniști, își pândesc „prada" și nu se lasă intimidați cu tupeul lor.

Sute de hoți, tâlhari, criminali și violatori au ieșit din pușcării înainte de termen datorită recursului în anulare, cei mai periculoși hoți și infractori din România. Cei mai mulți dintre ei au fost condamnați pentru furt calificat și ucidere cu premeditare, de regulă recidiviști cu istoric infracțional foarte bogat. Tâlharii sunt în fruntea listei în urma acestei grațieri mascate. În interesele cui? Numărul hoților români din străinătate s-a dublat în ultimii ani. Polițiști din Norvegia, Finlanda, Anglia sunt surprinși de creșterea explozivă a numărului mare de hoți din România. Francezii se plâng de invazia hoților de buzunare români, din ce în ce mai numeroși.

Trăim într-o țară schilodită, prinsă în mocirla cumpărată de o bandă de tâlhari! Într-o Românie subjugată de o grupare de persoane sinistre, măcinate de gândul puterii și al banilor, într-o Românie în care niște indivizi care intră și ies de pe ușile tribunalelor, ale pușcăriilor, într-o Românie în care se cumpără și se vând cunoștințe cu bani furați de la stat. O Românie în care valorile, credințele, idealurile, visurile, speranțele, viețile oamenilor au fost jefuite și batjocorite de o clasă politică coruptă până în măduva oaselor.

Poliția română, insuficient dotată cu logistica necesară, personal cu experiență și pregătire superioară este profund îngrijorată de amploarea fenomenului infracțional, furturilor de tot felul, în mod special cel al furturilor din locuință, sens în care, în parteneriat cu rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității, Europol și alte 12 state, au lansat, la data de 19 iunie, prima zi europeană de prevenire a furturilor din locuințe cu scopul de a conștientiza cetățenii cu privire la modalitățile hoților (oare este destul?) și cea de a nu deveni victime ale acestora.

Polițiștii târnăveneni de la compartimentul criminalistică-judiciar, dedicați acestei profesii grele și periculoase, se implică serios, cu promptitudine și profesionalism pentru prevenirea, descoperirea și identificarea hoților de tot felul, soluționarea plângerilor și reclamațiilor depuse de către cetățeni. Spre lauda lor, foarte recent, prin metode specifice și probe concludente, aceștia au identificat 2 hoți specializați în spargerea și furturile din locuințe, aceștia aflându-se în arestul poliției din Constanța.

Înainte de anul 1989 erau foarte rare asemenea cazuri, liniștea și securitatea cetățeanului era mult mai bună, nu exista nici Poliție Locală și nici jandarmi, se respecta legea, judecătorii erau mai severi și nu manifestau atâta blândețe. Au trecut vremurile în care mătura așezată pieziș în fața ușii de la intrarea în casă reprezenta zăvorul! În cei 3 ani de zile trăiți în Iranul de azi, țară musulmană, nu am auzit niciodată de spargeri, tâlhării pentru bani și furturi de locuințe. Hoților, la primul furt, li se tăia un deget, la al doilea furt li se tăia o mână și la al treilea li se tăia și a doua mână. După caz, hoțul era pus într-un camion, legat la gât, dus la baza unui pod și agățat de o brățară a acestuia, după care camionul se punea în mișcare, hoțul spânzurat, fără viață, unduind apoi ca o păpușă în vânt. Cred că în România trebuie înăsprită legea pentru astfel de infracțiuni, iar judecătorii să judece astfel de cazuri fără niciun pic de blândețe.

Lasă un comentariu