GUVERNUL VREA SĂ CREEZE CONDIȚIILE PENTRU CA TINERII SĂ RĂMÂNĂ ÎN ȚARĂ

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va avea joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții studenților în scopul identificării problemelor pe care aceștia le văd prioritare, obiectivul Guvernului fiind acela de a crea condițiile pentru ca tinerii să rămână în țară.

„Azi, la ora 13.00, avem o întâlnire cu reprezentanții studenților, este o întâlnire firească și cred că este un mod de a proceda foarte corect, pentru că vrem să vedem care sunt problemele pe care studenții le văd prioritare. Și, așa cum am menționat în nenumărate rânduri, este bine să luăm impresiile, ideile, să vedem măsurile de la cei care solicită acest lucru pentru a fi pliate pe realitatea existentă, pentru a fi pliate efectiv pe ceea ce-și doresc studenții", a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă se va discuta și despre posibilitatea de a-i obliga pe tineri să rămână în țară o perioadă după ce au încheiat studiile, ea a precizat: „Am mai spus acest lucru, noi, Guvernul României vrea să creeze condițiile pentru ca studenții să rămână în țară".

„Nu-i putem obliga, nu avem cum să-i obligăm și nici nu ar fi corect pentru studenți să-i obligăm, dar, în același timp, prin creșterile salariale, prin crearea de locuri de muncă bine plătite, tinerii, sunt convinsă, că vor dori să rămână acasă. Și un exemplu este în domeniul medical, în domeniul sănătății, unde am crescut foarte mult salariile și foarte mulți medici nu au mai plecat în alte state membre, nu au mai plecat în alte părți, au rămas în România, ba, mai mult, au fost medici care s-au întors să lucreze în România", a susținut prim-ministrul.

 

Lasă un comentariu